д-р Врабевсик по време на семинар и момент от младежката конференция в София д-р Врабевсик по време на семинар и момент от младежката конференция в София

Дискутираха младежката заетост чрез модерно образование, базирано на дигитални технологии и предприемачество

Написана от  Четвъртък, 05 Октомври 2017 19:15
На 5 октомври в “Betahaus” в София се проведе младежка конференция на тема:
„Младежка заетост чрез модерно образование, базирано на дигитални технологии и предприемачество” (BE- educated, employed and entrepreneurial).
Организатор на събитието бе фондация "Българска памет"в партньорство със Столична община, район „Лозенец“, в рамките на проект „Младежка заетост чрез модерно образование, базирано на дигитални технологии и предприемачество“ (Be – educated, employed and entrepreneurial), с финансовата подкрепа на Столична Община, Програма Европа 2017. 
Основна цел на проекта е да даде възможност за активно участие в обществения живот на 60 ученици oт училища на територията на район „Лозенец“, на възраст между 16–18 г., чрез провеждане на двумодулна младежка конференция с представители на местната власт, образователните институции, неправителствения сектор и предприемаческата екосистема в София, насочвайки вниманието върху необходимостта от:
  • - изграждане на мост между технологиите и образованието, чрез въвеждане на все повече интерактивност във формалното -обучение;
  • - придобиване на предприемачески умения в образователния процес, полезни както за създаване на самостоятелен бизнес, така и за проява на предприемчивост във вече съществуващи организации;
  • - създаване, чрез посредничество на местната власт, на по-добри условия за партньорство между образование-бизнес с цел по-добри перспективи за професионална реализация на младите.
  •  Младежите по проекта са селектирани чрез провеждане на конкурс за есе на тема: "Моите идеи за модерно образование в онл@йн епохата".
Като резултат от проведената младежка конференция ще бъде изготвен двуезичен наръчник (на български и английски език): „Дигитални технологии и предприемачество за модерно образование“, който ще се разпространи сред всички училища на територията на Район „Лозенец“ и заинтересованите страни по темата.
Резултатите ще бъдат представени на съвместна пресконференция от кмета на район „Лозенец“ Любомир Дреков и председателя на фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси