Зам.-кметът Галина Матанова и сградата на Община Панагюрище Зам.-кметът Галина Матанова и сградата на Община Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Маломерните паралелки в община Панагюрище ще са 13 през новата учебна година

Написана от  Четвъртък, 19 Юли 2018 19:52
Предложение за утвърждаване и дофинансиране на 13 маломерни паралелки в училищата на община Панагюрище за учебната 2018/2019 година
е внесла в Общински съвет – Панагюрище г-жа Галина Матанова, заместник-кмет на община Панагюрище „Хуманитарни дейности” . Две от маломерните паралелки са в ОУ „20 април“ - Панагюрище: VI клас с 13 ученици  и VII клас с 15 ученици.
В ОУ „Отец Паисий“ в село Попинци маломерните паралелки ще са 6,  а в ОУ „Свещ. Недельо Иванов“ в село Поибрене ще са 5. Там учениците от II и III клас да са в една смесена паралелка, предлага г-жа Матанова. За целта кметът на община Панагюрище трябва да подготви мотивирано искане до РУО -Пазарджик.
Предложението на г-жа Матанова за маломерни паралелки е във връзка с 3 докладни записки от директори на училища на територията на община Панагюрище. Дофинансирането на паралелките ще е в размер на 21% от единния разходен стандарт за един ученик за учебната 2018/2019 г.
Предлага се средствата за периода 15 септември -31 декември 2018 г. да бъдат отчитани във функция „Образование” като дофинансиране на дейност „Неспециализирани училища” в бюджет 2018, а средствата за финансиране на паралелките за периода 01 януари - 30 юни 2019 г. да бъдат планирани и осигурени в бюджета за 2019 год.
Решението за дофинансиране на маломерни паралелки се взема от Общински съвет – Панагюрище.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси