Част от наградените деца с изявени дарби Част от наградените деца с изявени дарби oshtepan.com

"Звезден клас 2017" събра 276 деца с изявени дарби, които получиха медали

Написана от  Четвъртък, 01 Февруари 2018 21:15
Пищна церемония събра даровитите деца на община Панагюрище, постигнали успехи в областите наука, изкуство, танци и спорт през изминалата 2017 година.
Те получиха своето официално признание от обществеността тази вечер на сцената на Театър Дом-паметник, където им бяха връчени медалите. И тази година церемонията премина по познатия от няколко години сценарий. Припомнено бе, че проектът "Звезден клас" е получил своето ново развитие през 2012 год., след като е подписан дарителският договор между "Асарел-Медет"АД и Община Панагюрище. Съгласно него дарителят в лицето на "Асарел-Медет" удвоява сумата, с която се подпомагат децата с изявени дарби. От 2013 год. и "Оптикс" АД по силата на дарителски договор финансира "Звезден клас".
Своите отличия тази вечер получиха първо даровитите деца с постижения в науката. Техен "кръстник" бе изпълнителният директор на "Оптикс" АД инж.Иван Чолаков. Той каза, че проектът "Звезден клас" е променил отношенията на "Оптикс" АД с Община Панагюрище, и се чувства щастлив да бъде кръстник на успелите деца в областта наука. Той разказа, че в ученическите си години му е било много трудно да разпределя времето си между математиката и спорта., но винаги е чувствал, че неговото място е в математиката.

"Кръстникът" на обичащите науката деца обърна внимание, че талантът сам по себе си не може да се развие и да даде резултат, без да е съпътстван с много усилия и огромен труд. Иван Чолаков заяви, че "Оптикс" АД се нуждае о хора с креативен дух и нестандартни решения, и се надява един ден талантливите деца на Панагюрище да са сред стратезите за развитие на фирмата.


Музикален поздрав към всички деца с изявени дарби в областта на науката отправи талантливата Габриела Шкодрева.
"Кръстник" на децата с изявени дарби в областта на изкуството бе инж. Никодим Казанджиев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД. Той каза, че общинското ръководство трябва да е щастливо, че има таакива деца и благодари на техните ръководител. В изкуството не е досттъчно само да си тлантлив, а се изискват много усилия и "трябва много яко да се бачка!”, каза инж. Казанджиев. 
Децата с изявени дарби в танците получиха отличията си от Марин Филин, изпълнителен директор на”Микро вю ендоскопи оптик”АД. Каквото и да се каже тази вечер от тази сцена, акцентът е един – даровитите деца на община Панагюрище, подчерта той и изрази задоволството си от факта, че бизнесът в общината подпомага финансово проекта "Звезден клас". Децата на община Панагюрище са бъдещето, а даровитите деца са контурът на това бъдеще. Затова следва тези деца да се почувстват "припознати, обгрижени, оценени и за своя труд наградени”, изрази мнение Марин Филин.

 
На успешните спортисти отличията връчи Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД.
„Днес всички ние имаме удоволствието да сме на едно от най-красивите събития, които се организират в нашата община. Снощи цялото човечество се наслаждаваше на супер луната, а днес ние се радваме на тези прекрасни, талантливи звезди, нашият „Звезден клас”. Всичките тези успехи, медали, аплодисменти ни дават увереността, че расте едно здраво, амбициозно и успешно поколение, което носи звездно очарование за нашия край. Мили деца, пожелавам ви преди всичко да сте здрави, да си останете винаги звезди, и да озарявате пътя на вашите връстници. Учете, спортувайте, творете, обиколете света, но се върнете и останете в Панагюрище, защото всички ние разчитаме на вас, на вашия талант и умения да превърнете нашия край в още по-красив и по-модерен кът”, каза Костова.


Оценете
(5 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси