Галина Матанова и бебета Галина Матанова и бебета oshtepan.com

И тази година до 100 000 лева са планирани в бюджета за насърчаване на раждаемостта в община Панагюрище

Написана от  Понеделник, 22 Януари 2018 16:37
Средствата, планирани в общинския бюджет за насърчаване на раждаемостта през настоящата 2018 година, отново са до 100 000 лева.
 Това съобщи днес зам.-кметът на община Панагюрище по хуманитарни дейности Галина Матанова в отговор на въпрос на oshtepan.com.  На друг въпрос - дали се мисли в посока увеличаване на средствата, с които се подпомагат родителите на новородени, Матанова обяви, че, след като бъде приет общинският бюджет, ще внесе предложение за промяна в начина на разпределение на парите. 

В общинския бюджет за 2016 и 2017 година от предвидените 100 000 лева за насърчаване на раждаемостта до 30 000 лева от тях бяха за ин витро процедури.  Досега финансовата помощ, която се отпуска на родителите от общинския бюджет за първо дете, е 600 лева, за второ и трето по 400 лева, а за близнаци 1200 лв.
За да получат помощта, родителите трябва да са пълнолетни, здравно осигурени, да нямат задължения към общинския бюджет, дa сa с aдреснa регистрaция в Пaнaгюрище, кaто поне един от тях е  постоянен адрес в общината поне 5 години преди раждането на детето. Сред другите задължителните изисквания е новороденото да бъде записано в регистрите на община Панагюрище.
Политиката на местната изпълнителна власт в община Панагюрище за насърчаване на раждаемостта бе одобрена от Общинския съвет през пролетта на 2011 год.  Може би е време да има ръст в размера на средствата, които се дават от общинския бюджет за първо, второ и трето дете, както и за близнаци. През 2011 година минималната работна заплата беше 240.00 лева, днес е 510.00 лева.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси