Зам.-кметът Г.Матанова с първото бебе за 2018 г. , двете майки с първородните си рожби  Зам.-кметът Г.Матанова с първото бебе за 2018 г. , двете майки с първородните си рожби oshtepan.com

Община Панагюрище връчи подаръци на първото бебе за 2018 г. и последното за 2017 г.

Написана от  Понеделник, 22 Януари 2018 13:38
 „Розово слънце първо изгря в община Панагюрище. Слънце, което вярвам, че е озарило с много надежда дома“.
Това бяха първите думи на заместник-кмета по хуманитарни дейности на Община Панагюрище  Галина Матанова по време на церемонията за награждаване на първото бебе на общината за 2018 година и последното за 2017 г.
Според народното поверие първото бебе определя годината, а момичето е знак на плодородие и берекет, припомни Матанова, пожелавайки на всички панагюрци годината за тях да е здрава и плодородна.
"Орисвам Стефани да расте нежна, щастлива, красива, много талантлива, със златно сърце и златни мечти, а в бъдеще да реализира мечтите си именно тук – в родния си край“, обърна се към първото бебе и майка й зам.-кметът.

Припомняме, че първото бебе за 2018 г. е Стефани Барова. Тя се роди на 1 януари в 5.00 часа в панагюрската МБАЛ "Уни Хоспитал" и пое първата си глътка въздух с помощта на екипа на АГО под ръководството на д-р Влатко Глигоров д.м. Бебето е с тегло 3600 грама и височина 50 см. Стефани е първородна рожба на 23-годишната Анна Барова.
 

Благопожелания към последното  бебе за 2017 година – Крум Танчев, изрече заместник-кметът на Община Панагюрище по стопански дейности Георги Павлов. Той пожела на Крум да расте здрав, щастлив и обичан.
Крум се пое първата си глътка въздух на 28 декември 2017 година в 13.40 часа в МБАЛ "Хигия" в Пазарджик с тегло 3100 гр. и височина 51 см. Той също е първородна рожба. Родителите му го бяха облекли с народна носия по идея на една от щастливите  баби.
 
Стефани и Крум получиха медальони с герба на Община Панагюрище и техните имена, както и подаръци: пълен комплект за леглата им, пълен комплект за баня и по един комплект облекло.

  

Последното бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ през 2017 година, е Петър. Той се роди на 28 декември в 10.35 часа с тегло 2730 грама ии височина 47 см. и е втора рожба на Ивалина Иванова и Иван Мирчев.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси