ОУ "Проф. Марин Дринов" в Панагюрище и класна стая ОУ "Проф. Марин Дринов" в Панагюрище и класна стая СНИМКА: архив oshtepan.com

Средищните детски градини и училища вече са 1014 в 670 населени места, в Панагюрска община са 3

Написана от  Четвъртък, 07 Декември 2017 08:42
Правителството прие Списък на средищните детски градини и училища в България за учебната 2017/2018 година.
Той е съставен въз основа на мотивирано предложение на кметовете на общините и след извършена проверка от регионалните управления на образованието.
В списъка са включени 252 детски градини и 22 нови училища, които отговарят на критериите и условията за получаване на статут на средищни. Отпадат 25 училища поради оптимизация на училищната мрежа и липса на минималния брой от 10 ученици, които пътуват от други населени места. В средищните детски градини и в новодобавените към списъка училища се обучават общо 18 674 деца и 4143 ученици, като 2230 деца в задължителна предучилищна възраст и 470 ученици пътуват ежедневно от съседни населени места.
С направените промени общият брой на средищните детски градини, части от детски градини и училища в Списъка за 2017/2018 г. става 1014 в 670 населени места. Към началото на учебната година общо в средищните училища се обучават 186 176 ученици, като пътуващите от тях на възраст до 16 години са 40 352.
В Панагюрска община средищните училища са 3: ОУ "Проф.Марин Дринов" и СУ "Нешо Бончев" в Панагюрище и ОУ "Отец Паисий" в село Попинци.
Съгласно разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование децата и учениците, които са от населени места без детска градина и училище, се обучават в други. Безплатният им транспорт до детска градина или училище се осигурява от съответните общини.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси