Заседанието при областния управител Стефан Мирев Заседанието при областния управител Стефан Мирев

Общински фирми по чистота ще се грижат за зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа в областта

Написана от  Петък, 10 Ноември 2017 08:02
Зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа ще се извършва от общински предприятия по чистота или от фирми, с които вече има сключени договори.
По график на Областно пътно управление - Пазарджик са извършени проверки по готовността на фирмите изпълнители по договорите за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Пазарджик. На автомагистрала „Тракия” са проверени 21 машини от 22 по план. Общо проверени за зимния сезон по всички районни пътни станции са 121 машини. Предстоят допълнителни проверки на наличната техника. Това бе съобщено по време на разширено заседание на Областния щаб за защита при бедствия, провело се на 9 ноември от областния управител Стефан Мирев. На него представители на общините в областта и ръководители на държавни институции докладваха готовността си за предстоящия зимен сезон.
 От анализите на произшествията от предходните зими са определени няколко проблемни участъка от пътната инфраструктура в областта:
Белово-Юндола; Варвара-Велинград; Батак-Картела, Пещера-Батак, района около летовище Свети Константин и курортен комплекс „Цигов чарк“, път Юндола- Белмекен, пътят за село Фотиново и Велинград-Сърница. В района на Средна гора е пътят Панагюрище-Панагюрски колонии. На тези участъци Областно пътно управление и общинските администрации трябва да отделят особено внимание и технически ресурс за преодоляване на последиците от обилни снеговалежи, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Пазарджик.
Директорът на РДПБЗН – комисар Иван Панайотов очерта следните препоръки са предстоящия зимен сезон:
1.При обилни снеговалежи своевременно да се събира съответният Общински щаб за защита при бедствия, да се извършва оценка на обстановката и да се предприемат действия съобразно общинския план за защита при бедствия.
2.Своевременно и постоянно информиране на жителите на общините при получаване на съответната информация за предстоящи обилни снеговалежи, по възможност да не предприемат пътувания, когато не е крайно наложително.
3. Организираните групи с резачки на Областно пътно управление и Регионална дирекция по горите и тяхното излизане на терен да се извършва съгласувано с ОЦ на РДПБЗН Пазарджик с цел оптимално използване и насочване на човешкия ресурс и техниката, където това е необходимо.
4.Опция за въвеждане на допълнителни аварийни екипи от страна на ЕВН и МЕПР при необходимост.
5.Изправно алтернативно ел.захранване на мобилните оператори, В и К дружествата, болниците и туристическите обекти.
6.Подготовка на собствениците на отдалечени туристически обекти по отношение на запаси от хранителни продукти, горива, снабдяване, почистване на пътищата до обектите.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси