Евродепутатът д-р Андрей Ковачев Евродепутатът д-р Андрей Ковачев СНИМКИ: Архив на oshtepan.com

Ще дискутират предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон

Написана от  Понеделник, 09 Октомври 2017 21:05
Настоящият изключително напрегнат европейски политически сезон бe белязан от речите на председателя на ЕК Жан Клод Юнкер и френския президент Еманюел Макрон,
които изразиха смелата си визия за бъдещето на Европа и амбицията си да играят водеща роля в в дебата за обновление на европейския проект, като наложат високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани. В тази връзка, Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Информационното бюро на ЕП в България организират на 13 октомври в София публична дискусия на тема Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София”. Събитието ще се проведе на 13 октомври (петък) 2017 г. в Дома на Европа на ул. „Г. Раковски” 124 от 10.00 до 12.00 часа.
Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с български евродепутати от основните политически сили по най-актуалните европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС и да допринесе за формирането на национална позиция относно предложенията за обновление на европейския проект.
Своетовиждане по темaта ще споделят членовете на Европейския парламентАндрей Ковачев (ЕНП), Петър Курумбашев (ПЕС),Светослав Малинов (ЕНП) и Илхан Кючюк (АЛДЕ) (tbc).За патрон на мероприятието е поканен президентът Румен Радев.
Основните теми на дискусията са:
- Към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност
- Реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация
- Солидарност чрез сближаване насоциалните и данъчни модели между страните-членкиили реформиране  на кохезионната политика?                    
- Как да използваме предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС,  за да поставим България в центъра на дебата за Бъдещето на Европа?
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси