Изпълнителният директор на МИГ Лучко Македонски и представители от чужбина, приложили успешно подхода ЛИДЕР Изпълнителният директор на МИГ Лучко Македонски и представители от чужбина, приложили успешно подхода ЛИДЕР

Местната инициативна група ще е домакин на част от международна конференция „10 години ЛИДЕР в България“

Написана от  Четвъртък, 05 Октомври 2017 19:46
Тази година България отбелязва 10 години от прилагането на подхода „Лидер“ в страната - един от много важните инструменти на Европейския съюз за развитие на селските райони.
По този  повод Министерство на земеделието, храните и горите на Република България организира Международна конференция  „10 години ЛИДЕР в България“. Събитието ще се проведе в гр. Правец на 10, 11 и 12 октомври. Участие са заявили над 200 души от над 20 държави от Европа /членове и не членове на ЕС/.
Презентации и лекции по темата за състоянието, развитието, перспективите и възможностите на подхода ще бъдат изнесени на 10 и 11 октомври от представители на Европейската комисия, Европейската селска мрежа, Европейската „Лидер“ мрежа, както и от представители на различните Местни инициативни групи, Управляващи органи и Разплащателни органи от другите държави.
Министерство на земеделието, храните и горите е предвидило на 12 октомври/четвъртък/ да бъдат посетени три от Местните инициативни групи от България, прилагали успешно подхода „Лидер“ през програмния период 2007 – 2013 г.
Част от участниците /около 50 човека от над 10 държави/, обединени от темата „Възможности за сътрудничество между МИГ в областта на туризма - исторически, културен, здравен, спа, приключения и др. - идеи, предложения, ноу-хау“, ще посетят гр. Панагюрище и ще бъдат гости на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“.

Съгласно предвидената програма гостите ще бъдат посрещнати в Исторически музей – гр. Панагюрище, където ще имат възможността да видят Панагюрското златно съкровище, както и да проведат дискусия за възможностите за сътрудничество между МИГ от отделните държави, възможностите за реализация на съвместни проекти в областта на туризма, възможностите за обмяна на опит и ноу-хау в развитието на туристическия потенциал на териториите си, съобщи изпълнителният директор на МИГ "Панагюрище, Стрелча, Лесичово" Лучко Македонски.
Гостите ще имат и възможността да посетят успешно реализирани проекти от МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ през периода 2007 2013 г. в областта на туризма и преработвателната промишленост.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси