Веселина Ралчева Веселина Ралчева СНИМКИ: Архив на oshtepan.com

Веселина Ралчева подаде оставка като общински съветник

Написана от  Сряда, 27 Септември 2017 15:00
На 25 септември 2017 г. общинската съветничка от Реформаторския блок Веселина Ралчева е депозирала до председателя на Общински съвет - Панагюрище заявление
с което желае да й бъдат прекратени предсрочно пълномощията. Тексът на заявлението е:
"На основание чл. 30, ал. 4, т. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 3 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, Ви уведомявам, че желая да се прекратят предсрочно пълномощията ми като общински съветник в Общински съвет - Панагюрище". В заявлението си г-жа Ралчева не е посочила мотиви.
Председателят на Общинския съвет следва да сезира Общинската избирателна комисия. Тя взема решение за прекратяване на провомощията, заличава името като общински съветник, анулира издаденото удостоверение и обявава за избран за общински съветник следващия в листата. В листата на реформаторите това е Пепа Филина.
Веселина Ралчева бе общински съветник пети мандат и във всеки един от тях е имала позиция, която изразяваше публично.
В мандат 2011-2015 тя бе избрана за председател на Общинския съвет, но на 20 октомври 2014 г. подаде оставка. Няколко дена след това, по време на заседание на Общинския съвет, преди да й бъде приета оставката, г-жа Ралчева обясни решението си с думите:
"Мотивът ми за това е невъзможността да изпълнявам ефективно своите задължения в условията на системно нарушена комуникация и отсъствие на дилогичност между местната изпълнителна и законодателна власт... Конструктивният дух на взаимоотношенията е основен фактор и залог за нашата обща работа, която трябва да бъде подчинена само на интересите на хората от общината - тези, които са избрали всички ни да бъдем тук и да работим за Панагюрище! Не мога да допусна дебатът в тази зала да се измества в посока на лично противопоставяне и безсмислено съревнование..."
През октомври 2014 г. г-жа Ралчева изрази категоричното си несъгласие "със стил и методи на управление, основани на недоверие, страх и нетърпимост към чуждото мнение". Тя обясни, че за нея "авторитетът на институциите се гради не чрез нагнетяване на напрежение, а като се показват компетентност, съобразяване със закона и вслушване в различни гледни точки по пътя към най-добрите решения".


Оценете
(6 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

2 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси