Кметският състав /в средата/ по време на тържествата в Пятигорск, част от празничната програма и подписването на Споразумението между Панагюрище и Пятигорск през 2013 год. Кметският състав /в средата/ по време на тържествата в Пятигорск, част от празничната програма и подписването на Споразумението между Панагюрище и Пятигорск през 2013 год. СНИМКИТЕ са от сайта pyatigorsk.org

Кметският състав е в побратимения на Панагюрище руски град Пятигорск

Написана от  Вторник, 12 Септември 2017 19:48
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместниците му Георги Павлов и Галина Матанова са на посещение в руския град
Пятигорск по повод тържествата за 237 години от създаването му.Кулминацията на празника е била на 10 и 11 септември, когато е имало изключително богата и разнообразна програма с участието на артисти от различни изкуства.
Първото място, което тричленната панагюрска група е посетила, е бил музеят на поета Михаил Лермонтов. Това съобщава телевизионният канал на руския град в репортаж в рубриката „200 секунди“. В него се припомня, че това е второто посещение на панагюрския градоначалник, и се съобщава, че Пятигорск е първият град от Ставрополския край, който се побратимява с Панагюриище през далечната 1972 г. Сътрудничеството между двата града бе подновено по времето на кмета Ясен Христов (мандат 1991-1995).
В репортажа, който може да се гледа в youtube, зам.-председателят на Градската дума на Пятигорск Василий Борисович Бандурин изразява задоволство от посещението на панагюрския кмет и подчертава, че Русия и България имат "една вяра, една съдба". За него Пятигорск е град, който обединява.
Кметът на община Панагюрище честити празника на жителите на Пятигорск и изразява надежда, че дружеските връзки между двата града ще продължат да се развиват.


На 4 март 2013 година в Панагюрище Василий Борисович Бандурин, зам.-председател на Градската дума на Пятигорск, и кметът на община Панагюрище Никола Белишки подновиха изтеклото споразумение за сътрудничество. През септември същата година, в средата на първия си мандат, Никола Белишки осъществи първата си визита в Пятигорск.
И тогава, и сега за посещението му в руския град не бе съобщено предварително на сайта на Община Панагюрище.

Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси