Проверете своя ХИВ-статус, съветват от РЗИ - Пазарджик

Написана от  Вторник, 15 Май 2018 11:29
От 14 май започна седмицата за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН в РЗИ Пазарджик.
 Това е една от инициативите на Здравната инспекция за отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май – 20 май 2018г.
Планирани дейности по повод кампанията:
1. В периода от 14 до 18.05.2018 г. всеки желаещ може да провери своя ХИВ-статус безплатно и анонимно в лабораторията на РЗИ.
2. В периода на кампанията на училищата в област Пазарджик ще се предоставят здравно-промотивни материали: плакат „Не на наркотиците! Не на ХИВ/СПИН!“, „Митове за ХИВ/СПИН“, филмите „Ти гониш“, „Екстази“, видео и аудио клипове, изпратени от МЗ по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“.
3. На 18 май пред Сентрал Мол – Пазарджик, съвместно с МБЧК ще се раздават кондоми и информационни материали на гражданите на Пазарджик.
4. Здравните медиатори в гр. Пещера организират кампания в заведенията в централна градска част, като с кафето ще се предлагат информационни материали и кондоми.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси