Д-р Велка Кръстева запозна бътовци със заболяванията на опорно-двигателния апарат

Написана от  Сряда, 22 Ноември 2017 18:23
Лекция на тема „Заболявания на опорно-двигателния апарат“ изнесе физиотерапевтът д-р Велка Кръстева пред жители на село Бъта в читалище „Н.Вапцаров-1927“
 миналата седмица. Инициативата бе на секретаря на читалището Жечка Сиводошева по проекта „Читалищата – информационни посредници в селските райони“. Г-жа Сиводошева припомни пред публиката, че проектът е спечелен през 2008 г. , като  бътовското читалище е било едно от тристате одобрени от общо 3620 кандидатствали.
Пред бътовци д-р Кръстева разясни подробно 3 от заболяванията на опорно-двигателния апарат: ревматоиден артрит, ревматизъм и болест на Бехтерев. Тя обясни причините за заболяванията, значението на имунната система, микро и макротравмите.
Нужно е да имаме двигателна култура, подчерта физиотерапевтът и обърна внимание на начина на ходене, който оказва влияние върху различни заболявания. Здравето не е само телесно, ние сме уникално направени същества, при които нематериалната част прелива в материална, заключи д-р Кръстева.

Последваха въпроси за лечението на различни болести чрез иглотерапия, акупресура и кинезитерапия.

Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси