Методи Навущанов Методи Навущанов oshtepan.com

Панагюрци ще се включат във възстановките на събитията за освобождение на Добрич и Търговище

Написана от  Сряда, 24 Януари 2018 16:28
Под знака на 140 години  от Освобождението на България от Турция ще премине част от дейността на Национално дружество „Традиция“. 
Това съобщи след второто заседание на Управителния съвет на неправителствената организация Методи Навущанов, председател на  Клуб за военноисторическа реконструкция „27 пехотен Чепински полк“ – Пангюрище /познат поовече като "Традиция"/ и член на УС на НД „Традиция“. Той и председателят на банския клуб Ангел Вранчев бяха на 20 януари на заседанието в София, на което са се разглеждали организационни въпроси и са поставени оперативни задачи около подготовката за въстановката на боевете за връх Шипка през август.

Първото тържествено мероприятие за 140 години от Освобождението на България, в което ще се включат представители на регионални клубове от Троян, Варна, Силистра, Шумен, Панагюрище, Велики Преслав,членуващи в НД „Традиция“, ще бъде на 27 януари в град Добрич. В програмата за празника е включена военноисторическа възстановка на посрещането на руските войски на ген-лейтенант Аполон Ернестович Цимерман. Във възстановката ще участват 10 души от Панагюрище, които ще са част от линейната руска пехота. Всички участници ще бъдат в униформи, ушити в пълно съответствие с оригиналните, с необходимото снаряжение, също съобразено с автентичните образци, ще са въоръжени с хладно и огнестрелно оръжие от периода на Руско-турската освободителна война.
На следващия ден – 28 януари, групата на панагюрци ще се включи и във възстановка на събитията за освобождението на Търговище /Ески Джумая/, станали на 29 януари 1878 г.  Във възстановката ще участват над 130 представители на клубове за военноисторическа реконструкция. 
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси