По-малко ток сме ползвали около посрещането на 2018 година, спрямо 2017

Написана от  Сряда, 03 Януари 2018 13:39
В периода 30 декември 2017 – 1 януари 2018 г. клиентите на EVN България са консумирали общо 81 285 MWh (мегаватчаса) електроенергия,
показват оперативните данни на компанията. Тези стойности са по-малки  от потреблението от същия период година по-рано: 30 декември 2016 г. – 1 януари 2017 г., когато са консумирани общо 95 604 MWh, припомнят то пресцентъра
Очаквано върховият товар по електроразпределителната мрежа в периода 30 декември 2017 – 1 януари 2018 г. е регистриран вечерта на 31 декември 2017 г., когато е бил 1 704 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховият товар за този период на 2016 г. е регистриран също на 31 декември и е бил 1 858 MW (мегавата).
По време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни сътрудниците на компанията отчитаха показанията на електромерите по редовен месечен график, спазвайки правилата за измерване.
EVN България напомня, че консумацията на електроенергия при всеки клиент е индивидуална. През зимата важно значение за потреблението на електроенергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори:
·         индивидуален режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство
·         използва ли се в имота електроенергия за отопление
·         външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%
·         брой помещения в жилището, които се отопляват, брой живущи в жилището
·         състояние на жилищната сграда/имот - налице ли са енергийноефективни мерки в сградата/имота
·         вид и брой на използваните електроуреди, техният клас на енергийна ефективност и др.
Всеки клиент може периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от измервателния уред (електромер).
EVN България съветва своите клиенти да следят сроковете за плащане на консумираната електроенергия. Те са посочени в предишна фактура. EVN България напомня, че утвърденият месечен график за плащане на фактурите за електроенергия за отделните групи битови клиенти е както следва:
-       за клиенти група I – от 10-то число
-       за клиенти група II – от 17-то число
-       за клиенти група III – от 24-то число
-       за клиенти група IV – от 30-то число.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси