Сградата на Община Панагюрище и ПФТС "Тангра", който е към Сдружение "На орището", с Попинци Сградата на Община Панагюрище и ПФТС "Тангра", който е към Сдружение "На орището", с Попинци СНИМКИ: Архив на oshtepan.com

Два проекта на младежки сдружения ще получат финансиране от общинския бюджет

Написана от  Понеделник, 21 Август 2017 19:14
Общинското ръководство предложи нова форма на организация за изразяване инициативността на младите хора
 чрез разработване  на проекти, които да се реализират на територията на община Панагюрище.
Експертна комисия, назначена със заповед на кмета на община Панагюрище, разгледа подадените 4 проекта от Конкурсна сесия 2017 и одобри за финансиране два от тях.
- Проект „Вече знам и мога повече“ на Сдружение за развитие на малки европейски селища „Идея“, село Бъта, в размер на 2 830 лева;
- Проект „Да се кичат, да се радват, да си дойдат, да се женат“ /изследване, съхраняване и популяризиране на традиционните попински обичаи/ на Сдружение с нестопанска цел „На орището“, село Попинци, в размер на 3 000 лева.
Проектът от Бътацели да насърчи творческите изяви на младите хора чрез създаване условия за неформално обучение в нови за тях теми, както и за повишаване на привързаността към родното място.
Продължителността на проекта е два месеца, като младите хора ще бъдат обучаване от дърворезбар, грънчар и фотограф. Накрая ще бъдат подредени изложби.
Целта на проектаот село Попинци да бъдат възстановени и реализирани типични за селото обичаи, като младите хора се запознаят с детайлите на местната обредност.Младежите ще се научат да реставрират стари костюми, да изработват типични бродерии и дантели, които ще бъдат подредени в тематична изложба.
Продължителността на проекта е три месеца, като накраяще бъде представено театрално-танцовата постановка „Да се кичат, да се радват, да си дойдат, да се женат“.
Новата форма за провокиране творческата инициативност на младите хора е по предложение на зам.-кмета на общината по „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси