В „Асарел-Медет“ АД започна първият етап от лятната стажантска програма

Написана от  Вторник, 03 Юли 2018 18:14
На 2 юли започна 15-ото издание на лятната стажантска програма на „Асарел-Медет“,
която тази година ще протече под наслов „МЕЧТАЙ, ВЯРВАЙ, ОПИТАЙ!“.
 Ана Финджикова, директор Човешки ресурси в „Асарел-Медет“, приветства с „Добре дошли “ 21 млади специалисти, които през  първия етап на програмата стават част от екипите на рудник "Асарел", Обогатителна фабрика, Централна ремонтна база, както и отделите " Инженеринг на ремонта", "Минно инженерство", "Персонал", "Комуникации", "Счетоводство" и др.
Сред стажантите освен стипендианти на дружеството са и студенти от водещи български университети: СУ "Св.Климент Охридски", МГУ „Св. Иван Рилски“, Техически университет - София и Технически университет - Пловдив, Университет по национално и световно стопанство , Икономически университет - Варна, ПУ “Паисий Хилендарски“, Стопанска академия”Д.Ценов”- Свищов.
Вторият етап ще се проведе през август, когато към стажантите от първия етап ще се присъединят и други амбициозни студенти, изучаващи специалности в областите на минното дело, електро и машиностроенето, автоматизацията, информационните технологии, икономиката и др.
През 2004 г. компанията започва своята Стажантска програма с 15 участници. През годините постепенно броят им се увеличава и след приключване на Стажантска програма 2018 г. броят на стажантите ще надхвърли 640.
Студентите са добър показател на фирмената ни програма, защото обменят информация с колегите от своите университети за придобитите професионални знания и умения, а много от тях проявават желание да участват за втори и трети път.
За наставници на стажантите се определят най-опитните специалисти, които да покажат естеството на работа, фирмената култура и да ги въведат в работната атмосфера на дружеството.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси