Близо 4 милиона евро са инвестициите на "Оптикоелектрон Груп" АД през 2017 година

Написана от  Петък, 29 Юни 2018 19:59

 В персонал, нови производствени мощности и имоти през 2017 г. "Оптикоелектрон Груп" АД е инвестирал близо 4 млн. евро, сочат показателите в годишния доклад от общото събрание
„Близо 2 милиона евро инвестирахме в закупуването на нови машини и съоръжения, както и за изграждане на отделно производствено звено за инфрачервена техника – цех „Кристали“. Близо 1,9 милиона евро инвестирахме в недвижими имоти и около 180 000 евро в обучение на персонала, най-вече в областта на езикова подготовка и повишаване професионалната квалификацията на нашите колеги. Съществен фактор е, че голяма част от тези средства представляват реинвестирана печалба“, коментира изпълнителният директор на дружеството инж. Иван Гарчев.
Българското дружество „Оптикоелектрон Груп“ АД е един от основните доставчици на военна оптика в Европейския съюз и по света. През изминалата 2017 година от новопостроения цех за асемблиране и интеграция на системи за наблюдение и охрана на гранични бразди са излезли общо 28 системи, сред които интегрирани автомобили за гранична полиция и специализирани мобилни охранителни системи за Скандинавска Европа.
Дружеството произвежда най-малките очила за нощно виждане в света – NIRECON, които, освен че впечатлиха президент и министри на изминалото изложение „Хемус“ в Пловдив, осигуриха и няколко международни договора за дългосрочното им произвеждане.
„2018 е преполовена, но и тази, и следващата година работим по инвестиционната си програма. Предстоят нови интересни продуктови решения в областта на термовизионната и swir технология, както и в областта на мобилни, полустационарни и стационарни системи и постове за наблюдение и охрана. Именно в развитието на последната продуктова гама вече започнахме да изпълняваме новата си инвестиционна цел, която се надяваме да доведе до търсените резултати през идните години“, коментира инж. Боян Гарчев, директор „Бизнес развитие“ в "Оптикоелектрон".  
"Оптикоелектрон Груп" АД започва своята нова инвестиционна политика още през 2015 година, когато за около 1,5 евро е купена нова вакуумна система за нанасяне на тънки оптични слоеве.
Същата година дружеството е на престижното 9-то място в класацията „Гепард“ за най-бързо развиващи се български фирми.
През 2017 година „Оптикоелектрон Груп“ АД бе избрана за „Иновативна фирма“ от Патентното ведомство на България.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси