Засилен интерес от чужди и български туристи към розовите насаждения и дестилерията в Панагюрище, през юли фокусът е лавандулата

Написана от  Четвъртък, 28 Юни 2018 20:38
По време на изминалата розова кампания дестилерията и розовите насаждения на фирма "ИНА" ЕООД бяха обект на засилен туристически интерес.
Рекламата и организацията на посещенията бяха дело на фирма "ТАРА БИО", която смята да развива тази услуга във все повече направления - екотуризъм, посещения на биоферма и биоградини, съчетаване на екотуризма с посещения на културно-исторически забележителности, запознаване с фолклорните традиции в региона.

По-голямата част от посетителите бяха чужденци, но не липсваше интерес и сред родните туристи. За запознаване със спецификата на процеса по получаване на розово масло дестилерията беше посетена и от най-малките любознателни възпитаници на СУ "Нешо Бончев".
Дестилерията отново беше посетена и от много европейски журналисти, представители на екологични и фермерски организации, които бяха в страната във връзка с председателството на България в ЕС.

В изключителен празник се превърнаха посещенията на италиански, японски, немски групи туристи. Повечето от тях искаха да се включат в процеса по бране на рози, да опитат различни кулинарни изкушения от българската кухня, както и продукти с розов цвят и розово масло.
За превръщането на биоградините и дестилерията в туристическа атракция панагюрските фирми работят в тясно сътрудничество с туроператорските компании. Сътрудничеството с тях ще продължи в следващия месец, като фокусът ще се пренесе върху лавандуловите насаждения и процесът по дестилация на лавандулово масло.
Собствениците на дестилерията очакват вече първите записали се групи посетители от Латвия, Италия и Франция в началото на месец юли.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси