Мениджъри от „Асарел-Медет“АД участваха в 25-ия Световен минен конгрес в Астана

Написана от  Вторник, 26 Юни 2018 17:38
Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов и мениджъри от компанията участваха в 25-ия Световен минен конгрес,
който се проведе в столицата на Казахстан – Астана, в периода 19 – 22 юни.
     Организатор на конгреса бе Министерството по инвестиции и развитие в Република Казахстан, със спомоществователството на Асоциацията на рудодобивните и металургични предприятияв азиатската държава, операторите ITECA и ITE Grouр и партньоритеЕRG, Zlatni Kazzinc, KAZ Minerals и Polymetal. На форума, който се провежда на всеки две години в различни държави, бяха представени над 300 минни компании от 50 страни, които участваха с над 2 хиляди делегати.
„Световният минен конгрес дава уникална възможност за представяне потенциала на развитие на минната индустрия в глобален мащаб, обмяна на ценен опит между експерти в бранша от целия свят и следване на основните принципи за устойчиво развитие“, коментира изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов.
      Неслучайно Казахстан е избран за домакин на престижното събитие, тъй като страната е изключително богата на природни богатства и през последните години се развива с много бързи и мащабни темпове, както в минната дейност, така и в строителството. Делегатите имаха възможност да се запознаят с тенденциите в глобалната индустрия и иновациите в минната дейност, нови техники, технологии и оборудване в рудодобива и обогатяването и да се срещнат с международни минни експерти и представители на световни водещи университети, институти и международни минни асоциации.
     Като част от работната програма, делегатите взеха участие също в индустриално посещение на медна мина „Бошакол“ от групата на „KAZ Minerals“. Организираното техническо изложение към конгреса представи световни производители на основно и спомагателно оборудване за минната индустрия, разработчици на софтуерни продукти, системи за автоматизация и мониторинг на процеси и др.
"Асарел-Медет" АД,
отдел "Комуникации"
  
    
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси