"Оптикс" АД и "Оптикоелектрон Груп" АД участват в международната специализирана изложба "ХЕМУС 2018"

Написана от  Сряда, 30 Май 2018 09:46
Днес в Международния панаир в Пловдив ще бъде открита тринадесетата специализирана международна изложба за отбранителна техника „ХЕМУС“.
Изложбата е под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който заедно с президента и върховен главнокомандващ Румен Радев ще открият експозицията. В нея със свои щандове участват две панагюрски фирми -
"Оптикоелектрон Груп" АД и "Оптикс" АД. Панагюрските производители ще покажат най-новите си изделия в областта на отбраната. 
Целта на "ХЕМУС" е да стимулира развитието на отбранителната промишленост, като предоставя на производителите и търговците възможност да представят въоръжение и бойна техника, както и целия спектър от отбранителни продукти.
Българската отбранителна индустрия е част от общите европейски практики за отбрана, и като такава, у нас има много предприятия, които произвеждат отбранителна техника и боеприпаси, които успешно реализират продукцията си извън границите на България. В рамките на тазгодишното издание на изложението на отбранителна техника ХЕМУС 2018 ще се проведе и заседание на Индустриалния форум, част от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Изложението „ХЕМУС“се провежда от 1995 година насам на всеки две години в последната седмица на май.
Тази година то е от 30 май до 2 юни.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси