Ученици от СУ "Нешо Бончев" се срещнаха с представители на Сдружение „Българска история“

Написана от  Неделя, 13 Май 2018 09:26
Седмокласници и деветокласници от СУ „Нешо Бончев“ участваха в интересен час на класа.
На 8 май в камерната зала на Театър Дом-паметник – гр. Панагюрище те се срещнаха с представители на сдружение "Българска история". Само за 40 минути чрез кратки филми бончевци научиха доста любопитни факти за живота на българските учени Асен Йорданов и Стамен Григоров.
Асен Йорданов е изобретател, инженер и авиатор, смятан за основател на авиоинженерството в България, с принос в развитието на американската авиация, а Стамен Григоров  е първият биолог, проучил и описал бактерията, предизвикваща образуването на киселото  мляко.
Младежите от родолюбивото сдружение показаха за първи път пред публика двата видеоклипа от новата си поредица „Учените на България“. Сдружение „Българска история“ вече няколко години реализира уроци по история в българските училища и проекти в сферата на културата и образованието /Образователен уеб сайт/. Идеята на младите хора е да провокират интереса на учениците към родното, да ги накарат да се замислят за историята като извор на житейски уроци и национална гордост.
В последното издание на реалити формата „Фермата“ инициативните родолюбци изпитваха участниците в „часовете по история“.
Бончевци се срещнаха с представители на  „Българска история“ благодарение на Ученическия парламент към Центъра за  подкрепа и личностно развитие - Панагюрище. Инициативата е част от поредицата срещи с вдъхновяващи личности.
Екип „Журналисти в действие“,
Проект „Твоят час“, СУ „Н. Бончев"
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси