Стрелбищен комплекс „Оптикс“ откри фирма „ОПТИКС“ АД. Инвестицията е за близо един милион лева

Написана от  Понеделник, 05 Февруари 2018 16:30
И тази година на знаковата за „ОПТИКС“ АД  дата 5 февруари фирмата откри нов инвестиционен обект – Стрелбищен комплекс „Оптикс“.
 Комплексътдава възможност да се тестват продуктите на фирмата,  да се използва всякакъв вид стрелково оръжие и да се участва в импровизирани тактически мероприятия. Тойразполага с четири 50-метрови коридора и с мултимедийно стрелбище, в което може да се тренират стрелкови умения посредством мултимедийни мишени, съобщи изпълнителният директор на „ОПТИКС“ АД инж.Иван Чолаков. Той подчерта, че фирмата е тръгнала от нулата, а след 19 години разполага с 84 000 кв.м производствена площ, като плановете са производствените площи да надхвърлят 100 000 кв.м.

В „ОПТИКС“ работят над 800 специалисти, средната възраст на които е 35 години, а с висше образование са 35% от тях.
Фирмата продава продуктите си в 45 страни по света, а 6 държави са поверили границите си на технологиите на „Оптикс“,
отчете инж.Чолаков и заключи:
,. Убедени сме, че вървим по верния път и обещавам,  че ще следваме нашите мечти!“
Господин Чолаков и екипът му показаха как трябва да се работи. Няма нищо по-добро от това, когато корпоративната мечта съвпада с мечтата на хората, каза в приветствието си кметът на община Панагюрище Никола Белишки. „Превърнахте се в една от емблемите на община Панагюрище и на област Пазарджик. Не спирайте да се развивате!“, пожела областният управител Стефан Мирев. Той, кметът и изпълнителният директор на „ОПТИКС“ АД прерязаха лентата на новия обект, инвестицията в който е за близо един милион.

Сред гостите на събитието бяха много бизнесмени от общината, командирът на 68 бригада „Специални сили“ генерал Явор Матеев, световната шампионка и рекордьорка по спортна стрелба Анна Пелова, представители на различни институции, кметове на населени места.
Всички имаха възможност да проверят какви стрелци са, прицелвайки се в мултимедийни мишени, а страстните ловци тестваха уменията си с високотехнологичните мерници на „ОПТИКС“.

Оценете
(2 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси