Вече можем да си поръчваме естествени храни от над 100 малки и семейни производители от различни райони на страната

Написана от  Четвъртък, 30 Ноември 2017 14:21
farmhoppingнай-голямата онлайн платформа за фермерски продукти у нас, започва  доставки в цялата страна.
Клиентите на farmhopping вече имат възможност да поръчат продукти от няколко производители от различни райони на страната, а след това да ги получат с доставка на своя адрес. Платформата, която доскоро покриваше само  София и Пловдив, дава възможност на хората да пазаруват чиста храна от над 100 малки и семейни производители.
Фокусът на farmhopping е върху сезонни иестествени храни. Задължително условие към производителите е да не използват пестициди, консерванти и подобрители, както и да следват изискванията за устойчиво земеделие и животновъдство. Пресните артикули се подготвят от фермерите за конкретния клиент, не престояват на склад, което гарантира свежестта им. Опаковките, които платформата използва, позволяват поддържането нанеобходимата температура на храните, без значение колко отдалечен е адресът, на който трябва да пристигнат пратките.Всеки продукт е съпътстван от съответните документи и сертификати, а всяка партида плодове и зеленчуци се измерва с уред за нитрати и радиация.
Идеята за платформата се ражда през 2012 г., когато трима приятели решават да помогнат на малка ферма за местни породи млекодайни животни в Пирин да намери финансиране и пазар за продуктите си, за да не загине. По-късно екипът се разраства и се стига до основаването на farmhopping.
Стартиращата компания е подкрепена с инвестиции от фонда за рисков капитал Eleven, създаден със 70 % финансиране от Европейския съюз по програма JEREMIE. Благодарение на пътя, проправен от програма JEREMIE (Eвропейски ресурси за микро, малки и средни предприятия или Joint European Resources for Micro to Мedium Enterprises) и другите финансови инструменти на ЕС, все повече частни инвеститори възприемат България като страна с растящ брой интересни инвестиционни възможности.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси