"Асарел-Медет" АД и момент от обучението на учениците "Асарел-Медет" АД и момент от обучението на учениците

В "Асарел-Медет" АД започна обучението в реална работна среда на учениците по дуалната система

Написана от  Петък, 06 Октомври 2017 09:13
Двадесет и девет ученици от 11 клас в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище
 започнаха от 26 септември 2017 г. своето обучение в реална работна среда на територията на „Асарел-Медет“ АД.
 Учениците се обучават по дуалната форма в специалностите  „Добивни и строителни минни технологии“, „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“ и „Автотранспортна техника”.  Те бяха разпределени по новите си работни места в рудник „Асарел“,  Обогатителна фабрика и Централна ремонтна  база. Два дена в седмицата - вторник и сряда, младежите ще се обучават в специално обзаведени учебни зали и ще посещават производствените обекти на дружеството.
      С учениците са сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение върху 7-часов работен ден два дена седмично. Всички получиха работно облекло и лични предпазни средства, както и карта за безплатно пътуване и безплатна храна.
      За тяхното обучение отговарят специално подготвени наставници, пред които стои предизвикателството да предадат своя опит в съответната професия и да изградят трудови навици у младежите.
     „Щастливи сме, че вече сме част от екипа на „Асарел-Медет” и ще имаме възможността да усвоим някои от тънкостите на бъдещите ни професии в една от водещите български компании”, обобщиха гимназистите след първите си часове в реална работна среда.
 Източник и снимка:
"Асарел-Медет", Отдел "Комуникации"
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси