Следвайте ни и в социалните мрежи:

Поетесата Елена Денева ще гостува в Панагюрище на 5 март. Срещата с нея ще бъде в Историческия музей
Много успешно завършиха зимните шампионати за панагюрския Клуб по лека атлетика „Оборище”, обяви в социалните мрежи треньорът Катя Кроснарова.
Министерският съвет одобри работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2019 г. 
Информационният център на "Асарел-Медет" в Панагюрище се превърна за няколко часа в работилница за мартеници,
За учебната 2019/2020 г. държавен план-прием в профилирани и професионални паралелки
ще бъде обявен в 41 училища на територията на област Пазарджик,
Работните места за специалисти с висше образование, обявени тази седмица в Дирекция "Бюро по труда"- Панагюрище, са:

Поредният урок по родолюбие изнесе СУБ „Васил Левски” - Панагюрище

Написана от  Четвъртък, 17 Май 2018 09:34
    
В ясния пролетен ден на 16 май 2003 година около 13.15 ч. майор Анатолий Полянков – летец-изпитател, с героизма си
при изпълнение на служебния си дълг написа безсмъртна страница в славната ни военна национална история.
     С подвига си той е пример за родолюбие, чест, достойнство, отдаденост и вярност на воинските ценности като смелост, самоотверженост, професионализъм. Отстъплението при  изпълнение на всяка бойна задача,  при каквито и да е обстоятелства ,му беше чуждо. Той бе човек с  железен характер, личност с висока самовзискателност и дисциплина.
      Мечтите издигат човека над земята. Не всеки може истински да полети, но всеки трябва да носи тази мечта, докато диша. 
В прекрасния слънчев 16 май на 2018 година към върха, заобиколени от зеленина, дъхави цветя и горски здравец, където майор Полянков направи последния си полет със своя МиГ-21 БИС, изпълнявайки задача се устремиха членове на СУБ „Васил Левски” от ПГИТМТ - Панагюрище с командир подполковник Михаил Неделев. В групата бяха и военнослужащи от Трета Авиобаза - с.Граф Игнатиево и приятели. 
  Походът  бе под мотото„Непокорно смелите умират в полет” и бе посветен на патрона на отряд „Млад спасител” инж. майор Анатолий Полянков. Паметникът на пилота бе почистен от учениците, поели отговорност за поддържането му. 
В знак на признателност беше поднесен венец от подразделението на под.28000 - с.Граф Игнатиево, ръководено от подполк. Методи Петров Орлов. Букети поднесоха военнослужащи, приятели и ученици, съпругата на загиналия пилот Женя и двете му дъщери Ася и Ева. Отслужена бе и упокойна молитва по случай 15 години от кончината му.


Застъпвайки на пост и отдавайки почит, с преклонени глави пред подвига на летеца – герой майор Анатолий Полянков застанаха възпитаници от СУБ „Васил Левски”-младши сержант школник Мария Илкова   и младши сержант школник Спас Чардаков и ефрейтор школник Константин Цветков.По късно младши сержант школник Мария Илкова сподели , „че се гордее с това гласувано доверие , което ме прави по отговорна. А това доверие на моите ръководители ще оправдая с чест в училище като смятам да бъда още по мотивирана като повиша успеха си и активно се включа във всички мероприятия”. При мен нещата вече са по ясни, споделя младши сержант школник Спас Чардаков „От този момент моето решение се оформя, след завършване на образование си по късно ще продължа в НВУ „В.Левски”гр.Велико Търново.В Българската армия смятам да се изградя като личност и вярвам, че ще го постигна.”


Отиде си един смел летец-непреходен символ на съвременната българска авиация, майор Анатолий Полянков, който посвети живота си на авиацията, на небето и звездите. Като такъв ще го запомним-верен на себе си,верен на Българската армия,верен на България!Неговото дело остава и ще продължава да вдъхновява следовниците от отряд „Млад спасител”носещи неговото име и поколение смели мечтатели.С тези думи завърши днешния урок по родолюбие подполковник Михаил Неделев.
Дълбок поклон пред подвига!

Информацията и снимките са предоставени
от подполковник 
Михаил НеделевОценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 


 


 

Нови коментари

Абониране

Въпроси