Следвайте ни и в социалните мрежи:

Днес е държавният дрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласниците и националното външно оценяване за седмоклассниците /също по български език и литература/.
Днес Православната църква почита паметта на свети велики царе равноапостоли Константин и майка му Елена.  По време на царуването на Констнтин през 313 г. се обявява свободата на християнската вяра.
Европейско първенство по самбо и бойно самбо се провежда в гръцката столица Атина. В него участват повече от 300 спортисти от 26 страни, сред които ии България.
Лидерът в българския рудодобив „Асарел-Медет“АД и през тази година ще отвoри вратите си за студенти и млади специалисти,
 На 18 май София беше домакин на петото издание на Европейския минен бизнес форум. Събитието се проведе под патронажа на министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова
Випуск 2018 на СУ „Нешо Бончев“ покани своите учители на абитуриентски бал след сигнал за евакуация.

Сред хандбалните таланти на България има и панагюрски момичета

Написана от  Сряда, 25 Април 2018 22:16
Най-добрите хандбални таланти на възраст от 13 до 16 години се събраха на мащабна проява в гр. Габрово от 21 до 24 април.
Девойките и младежите до 14 години от четирите зони премериха сили в националния турнир"Да се срещнат най-добрите".
ХК Панагюрище също имаше своето присъствие.Три от момичетата - Шинка Филипова, Аделина Футекова и Цветелина Пашова спечелиха златните медали с отбора на зона Витоша, а Теодора Панова, Божидара Карагьозова и Дарина Кирилова се класираха на четвърто място с отбора на зона Тракия.

Теодора Панова бе избрана сред 18-те най-добре представили се момичета в този турнир.
Присъствие ХК "Панагюрище" имаше и в националния отбор на България за 16-годишни девойки.
Катрин Чочева и Стефани Навущанова получиха повиквателни за първата проява на този национален отбор. Младите лъвици победиха и в двете срещи класния отбор на „Металург“- Скопие. Българският отбор започва подготовка за участие в Европейско първенство през 2019 год.

Мащабната проява, организирана от Българската федерация по хандбал, бе финансирана от Фондация "Играй с развитие". През втория ден от престоя ръководството на Фондацията проведе обучение на всички деца под наслов: "Деца учат деца да правят добри дела "
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси