Следвайте ни и в социалните мрежи:

На 13 ноември екипи на полическото управление в Панагюрище извърши проверки на два адреса в Стрелча.
Европейският парламент потвърди във вторник предварително постигнатото през юни съгласие със Съвета на ЕС относно енергийната ефективност, възобновяемите източници
           
Ясни са финалистите в шестото изданиие на конкурса "Кмет на годината". Битката в тазгодишното издание е в 10 категории. 
Вицепрезидентът на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България инж. Илия Гърков е първият носител на новоучредената награда
На 10 ноември панагюрските художници Нистор Хаинов и Пепа Машева, които са и учители съответно в СУ „Нешо Бончев” и ОУ „Проф.Марин Дринов”,
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД
                    гр. Панагюрище
                 НАБИРА ОФЕРТИ
за избор на фирма-купувач на следното оборудване:
Треньорът по плуване Димитър Аврамов Треньорът по плуване Димитър Аврамов

Панагюрските плувци се представиха отлично на турнир в Пазарджик, спечелвайки златни и сребърни медали

Написана от  Неделя, 28 Януари 2018 20:21
В провелия се на 27 януари в Пазарджик девети турнир по плуване участваха 186 състезатели  от 8 клуба от цялата страна.
За първи път в подобен род състезание участва и новосъздаденият Спортен клуб по плуване „Каменград“ - Панагюрище. Той бе регистриран преди месец в Българска федерация "Плувни спортове", благодарение на огромнта подкрепа и съдействие на ръководството на фирма "Тракийски хотелиери" ЕООД, част от която е панагюрският СПА комплекс "Каменград". Девизът на новосъздадения клуб е "Плуването - втори живот".
Досега само липсата на клуб не позволяваше на панагюрските деца, които се занимават с плуване, да покажат на какво са способни, коментира Димитър Аврамов, един от треньорите на СК"Каменград". Той подчерта, че изключително уважение заслужава Екатерина Радивчева, която е треньор по плуване в Панагюрище от много години, и е възпитаничка на Димитър Аврамов.
"На турнира по плуване в Пазарджик СК "Каменград" се представи отлично и се нареди сред най-добрите, въпреки че участва само 12 състезатели, в сравнение с другите отбори. Зарадваха ни не само спечелените призови места, но и високите спортни резултати", коментира за oshtepan.com Димитър Аврамов.

Родената през 2008 г. Теодора Ракова спечели три златни медала - на 50 м свободен стил, на 50 м гръб и на 100 м съчетано плуване. Катрин Радивчева, родена също през 2008 г, окичи гърдите си също с три медала - 2 златни и 1 сребърен. Катрин зае първо място на 50 м брус и на 50 м бътерфлай, а сребърен на 100 м съчетано плуване. "И двете постигнаха резултати, които на по-висок ранг състезание ще им отредят също призови места", убеден е треньорът Димитър Аврамов.
Най-малката участничка - осемгодишната Мария Топалова - изпревари връстничките си в дисциплината 25 м гръб, завоювайки златен медал, и само грешка в стартирането я лиши от първото място на 25 м свободен стил, коментира треньорът.
Отлично плуване показа и Стоян Врагов, който спечели златен медал на 50 м бътерфлай и сребърен медал на 100 м свободен стил.
Валерия Добрева спечели сребърен медал на 50 м брус, а Петър Маслев бронзов медал на 100 м свободен стил. Отлично се представи и сестра му Дара Маслева, макар да не се класира за медал. Треньорите са доволни и от плуването на Елена Каменова, Милян Сурлеков, Росен Байков, Кристиян Спасов, Стоян Цанев и Кристияна Поибренска, които потвърдиха доброто представяне на прохождащия Спортен клуб по плуване "Каменград". "Само преди месеци ние не можехме да си представим, че клубът ни, в който трениират около 40 деца, ще донесе толкова радост на състезателите и техните родители, коментира Димитър Аврамов. Той и колежката му Екатерина Радивчева очакват бъдещите шампиони по плуване всеки ден п всяко време в минералния басейн на СПА комплекс "Каменград". Отношението на ръководството на хотела е добра предпоставка за развитието на плуването в Панагюрище, като основната цел е да се популяризира този спорт в града, акцентува Димитър Аврамов, който се занимава с плуване от 9-годишен, а от 1 септември 1970 година, та досега е треньор.

Оценете
(6 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси