Следвайте ни и в социалните мрежи:

В Панагюрище 110-та годишнина от обявяване на Независимостта на Република България – 22 септември, ще започне в 10:30 часа
В памет на Кръстьо Георгиев Тютюнджиев Инициативен комитет организира връчване на парична награда „Дух и сила“ на изявен спортист
Явор АЛЕКСИЕВ,
Институт за пазарна икономика
След дълъг период на почти нулева прозрачност, работодатели, синдикати и правителство най-накрая повдигнаха завесата 
Състезателят на СК "ОПТИКС" - Панагюрище,  Гаврил Христосков, който бе част от националния отбор на България на Световното първенство
Общинският съвет ще проведе редовно заседание на 27 септември, на което се очаква да вземе решение
Втора среща на Калагларския род ще се проведе на 23 септември, като този път ще бъде на открито, съобщи
Зала "Арена Асарел" и част от панагюрските спортисти Зала "Арена Асарел" и част от панагюрските спортисти oshtepan.com

Панагюрище е най-спортният град в България. През 2017 г. е бил домакин на 68 прояви

Написана от  Петък, 12 Януари 2018 15:42
Десетки състезатели, фирми и институции от Панагюрище получиха признание за своите постижения и съществен принос
за развитието на спорта в община Панагюрище. Това стана на 11 януари вечерта в зала „Арена Асарел“ по време на официалната  церемония за награждаване на 10-те най-добри спортисти в Общината през 2017 година.
С присъединилите се миналата година два спортни клуба - по спортни танци и по айкидо, в Асоциацията на спортните клубове в  Панагюрище вече членуват 23 клуба и организации с над 700 картотекирани и участвали в състезания спортисти. Това обяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията Иван Нетов. През изминалата спортно-състезателна 2017 година панагюрските спортисти спечелиха над 50 медала от държавни първенства, като 10 състезатели бяха включени в националните отбори и представяха Панагюрище на международни състезания, подчерта Нетов.
Като един от най-прогресиращите клубове той открои СК „Мери Денс”, който има над 60 гимнастички и през есента организира един от най-силните турнири по художествена гимнастика в България "Панагюрско съкровище". Нетов припомни, че
СКТМ „Асарел Медет” се утвърди като един от най-силните клубове в България, завоювайки вицешампионската титла отборно за жени и ставайки абсолютен шампион при най-малките.
Традиционно силно се представят и панагюрските таекуондисти от СК "ОДИН", печелейки много медали от държавни шампионати, международни турнири и европейски първенства, не пропусна да съобщи председателят на Асоциацията на спортните клубове. Той припомни, че одинци вече участват и в състезания по кикбокс.
СК „Топалов” също успешно развива своя потенциал, като организира един от най-силните международни турнири по джудо в България. ВК „Пан Волей” продължава своето възходящо развитие, увеличавайки броя на редовно занимаващите се състезатели и състезателки, спечелвайки призови места от различни спортни форуми в мъжкия и женския профил, продължи синтезирания си отчет Иван Нетов. Традиционно силно се представят и нашите майстори зад волана, шампионите по автомобилизъм, Любен Каменов и Илия Царски, допълни той.
Председателят на спортната асоциация обърна внимание, че, успоредно с успехите на младите състезатели, не по-малка гордост буди и представянето на панагюрските спортисти ветерани:
Кръстьо Нешев – световен шампион по самбо;
Георги Шишков– световен шампион по самбо;
Марин Вулев – вицесветовен шампион по самбо; 
Пенко Нонов – бронзов медалист по самбо;
Николай Господинов – бронзов медалист по самбо; 
Петър Петров - медалист от Европейско първенство по лека атлетика;
Павел Ширилинков – балкански шампион по лека атлетика.
Статуетките на всички тях връчи Анна Пелова - рекордьорка и световна шампионка по споортна стрелба, Почетен гражданин на Панагюрище и Спортист №1 на община Панагюрище за XX век.


За поредна година като най-значимо спортно събитие в Панагюрище Иван Нетов посочи Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън” с рекордния за България награден фонд от 130 000 щатски долара.
В зала „Арена Асарел” през 2017 г. са проведени 68 спортни мероприятия, които финансово и организационно бяха подпомогнати от Асоциацията на спортните клубове, Община Панагюрище и "Асарел-Медет" АД, отчете п
редседателят на спортната асоциация. Накрая той заяви, че много големи общини черпят опит от Панагюрище.
Иван Нетов бе определен за Треньор на 2017 година в община Панагюрище. Когато получи на статуетката за признанието на 11 януари, той я преотстъпи на дългогодишния треньор по хандбал Георги Атанасов за успехите на клуба. В своята благодарност Георги Атанасов заяви, че "Панагюрище е най-спортният град" в България. Треньорът по хандбал посочи като аргумент за твърдението си няколко факта за спортни постижения на панагюрски състезатели.
 

"Няма друг град в България с толкова шампиони", заяви и кметът на община Панагюрище
Никола Белишки в своето приветствие към спортистите в началото на церемонията по награждаване
на най-добрите състезатели през 2017 година.
Преди да бъдат наградени 10-те най-добри спортисти на община Панагюрище за 2017 година, плакети за доброто си представяне през годината получиха спортисти от различни клубове. Сред тях бяха:
- Нелина Петришка от Клуба по тенис на маса "Панагюрище" 
 


Стиляна Добрева от Хандбален клуб „Панагюрище“;
- Спартак Кеков от Спортен клуб „Бойни спортове“;
- Илия Воденичаров от Спортен клуб по тенис на маса "Асарел"

 
- Иван Иванов от Клуба по лека атлетика „Оборище“;
Златомир Радев от Клуба по лека атлетика „Борис Мулешков“;
Стоян Шишков от Волейболен клуб „Пан-Волей“;
Стоянка Варадинова от Спортен клуб по таекуон-до „ОДИН“
Георги Кържанов от Клуб по тенис на маса „1995“;

- Мариян Наплатанов от ФК "Оборище";


Десислав Атанасов от Спортен клуб „Топалов“
Мирослав Стаменов от Спортен клуб „Бадминтон“;
Радостин Петров от Баскетболния клуб;
Красимира Цоневска от Спортен клуб по художествена гимнастика „Мери Денс“;
Гинка Юрукова от Шахматен клуб „Оборище“;
 Божидар Шуманов и Цветелина Алексова от Клуба по спортни танци „Импулс“.
 
Оценете
(5 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси