Следвайте ни и в социалните мрежи:

В Панагюрище 110-та годишнина от обявяване на Независимостта на Република България – 22 септември, ще започне в 10:30 часа
В памет на Кръстьо Георгиев Тютюнджиев Инициативен комитет организира връчване на парична награда „Дух и сила“ на изявен спортист
Явор АЛЕКСИЕВ,
Институт за пазарна икономика
След дълъг период на почти нулева прозрачност, работодатели, синдикати и правителство най-накрая повдигнаха завесата 
Състезателят на СК "ОПТИКС" - Панагюрище,  Гаврил Христосков, който бе част от националния отбор на България на Световното първенство
Общинският съвет ще проведе редовно заседание на 27 септември, на което се очаква да вземе решение
Втора среща на Калагларския род ще се проведе на 23 септември, като този път ще бъде на открито, съобщи
Мария Оряшкова - Спортист №1 на община Панагюрище Мария Оряшкова - Спортист №1 на община Панагюрище

Наградиха най-добрите спортисти на община Панагюрище за 2017година. Начело на Топ 10 е Мария Оряшкова - световна шампионка по самбо

Написана от  Четвъртък, 11 Януари 2018 21:48
Тази вечер в зала "Арена Асарел" се проведе церемонията по награждаване на десетте най-добри спортисти на община Панагюрище за 2017 година, треньора на годината и отбора на годината.
Сред официалните гости на събитието бяха кметът на общината, председателят на Общинския съвет, членовете на комисията по образование, младежки дейности и спорт към Общинския съвет, спонсори, спортисти ветерани, сред които Почетният гражданин на Панагюрище Анна Пелова - световна шампионка по спортна стрелба преди десетилетия, направила няколко рекорда, и определена за Спортист №1 на XX век в община Панагюрище.


Както миналата година, така и тази церемонията започна с демонстрация на представители от няколко клуба. Първи своите учения показаха 3 състезателни двойки от клуба по спортни танци, а след тях се изявиха състезатели от клуба по таекуон-до.
Синтезиран отчет за постиженията на панагюрските състезатели направи председателят на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов, който е световен шампион по самбо.

От името на всички спортисти и от свое име Нетов благодари на Община Панагюрище и на  „Асарел Медет”АД, и лично на изпълнителния му директор инж.Делчо Николов за финансовата помощ и морална подкрепа за развитието на спорта в общината. 
Няма община в България, която да има толкова много световни, европейски и републикански шампиони,  каза кметът на общината Никола Белишки и пожела настоящата 2018 година да е още по-успешна за спортистите на Панагюрище.Той заяви, че за ръководството на община Панагюрище спортът е един от най-важните приоритети, защото осмисля ежедневието и бъдещето на децата. 
Десетте най-добри спортисти на община Панагюрище за 2017 година бяха определени през декември чрез гласуване от  Асоциацията на спортните клубове, членове на постоянната комисия „Oбразование, култура, младежки дейности и спорт“ към Общинския съвет, заместник-кмета по хуманитарните дейности на Общината и панагюрските медии: в-к "Оборище", в-к "Време", ПИА, в-к "Още ПЛАМ" и oshtepan.com
За спортист №1 на годината бе определена самбистката МАРИЯ ОРЯШКОВА от Спортен клуб „Бойни спортове“.

 
Мария Оряшкова е шампион на България по самбо /жени/ и капитан на националния отбор
Тя спечели първо място на Европейско първенство по самбо /жени/ в Беларус, трето място на Световно първенство по самбо /жени/ в Русия, второ място на Световна купа по самбо /жени/ в Казахстан.
Мария е четирикратна световна и осемкратна европейска шампионка.

На второ място отново е самбист от Спортен клуб „Бойни спортове“ - ИВАН ХЪРКОВ
Той е шампион на България по самбо /мъже/; шампион на България по бойно самбо /мъже/; бронзов медалист от Европейско първенство по бойно самбо /мъже/ в Беларус; бронзов медалист от Световна купа по бойно самбо /мъже/; вицешампион на България по джудо при мъже до 23-годишна възраст.
Иван Хърков не присъстваше на церемонията поради служебна ангажираност и наградата му прие  
гл. инспектор Петко Шотлеков, началник на панагюрското полицейско управление, където Иван Хърков работи.

                        

Трети  е капитанът на отбора на ФК „Оборище“ ГЕОРГИ НЕТОВ,
определен от клуба за Футболист № 1 на Общината заради заслугата му за класирането на воеводите.   


4. Мария Маслева, хандбал 

5. Илчо Машев, таекуон-до 

6. Стоян Зайков, тенис на маса 

7. Десислава Ботева, тенис на маса 

8. Лушка Кокотанекова, лека атлетика 

9. Стайко Танковски, таекуон-до              

10. Даниел Немски, лека атлетика 
Оценете
(0 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси