Следвайте ни и в социалните мрежи:

На 19 октомври Българската правосавна църква празнува скромния отшелник от Рила планина,
Книга и филм „не в памет, а в чест на един вдъхновяващ лидер; на един голям българин, който обичаше своето отечество”;
Продължават активните проверки за незаконно притежаване и търговия с акцизни стоки. 
Полицейски производства са образувани спрямо шестима водачи в областта. 

Правителството прие Национална програма за елиминация на морбили и рубеола 2019-2022 г. 
На 15 октомври ОУ "Проф.Марин Дринов" - Панагюрище тържествено откри кабинет по компютърно моделиране, за който„Асарел-Медет“ АД дари 12 компютъра.
Стефан Петришки, Лъчезар Цоцорков, Недялка Коларова Стефан Петришки, Лъчезар Цоцорков, Недялка Коларова

Личности от община Панагюрище, с които се разделихме през 2017 година

Написана от  Неделя, 31 Декември 2017 19:22
Пред прага сме на Новата 2018 година. Никой от нас не знае кога и по какъв начин ще приключи земният му път.
Но всеки от нас може да остави светла диря след себе си. Без значение в колко умове и сърца.
През 2017 година жителите на община Панагюрище се разделиха с няколко знакови личности.
В началото на януари ни напусна
СТЕФАН ДИМИТРОВ ПЕТРИШКИ,
който за жителите на общината бе Гласът на Панагюрище.
От началото на 1965 г. До средата на 2010 г. Той бе зад микрофина на радиотранслационния възел в община Панагюрище.
Мечтаел да стане актьор, през 1955 год. подал документи във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ – София, днешния НАТФИЗ. Отишъл на първия изпит, но не се явил, като видял как някои от другите кандидати любезничат с ректора. Но за Стефан Петришки радиото беше театър.
Той казваше, че силната му страна е вярата, допълвайки: “Вярвам в човешкото у човека. Но не вярвам на писанията з насила проститутка!”
Житейската му философия бе: “Иска ли нешо душата, трябва да й се даде. Животът е дар, но се дразня, че всичко вече се комерсиализира. Убеден беше, че, ако изгубиш пари, нищо не си изгубил, но, духът изгубиш ли, всичко си изгубил”.

В средата на май се разделихме с
 проф.д-р ЛЪЧЕЗАР ДИМИТРОВ ЦОЦОРКОВ - почетен гражданин на Панагюрище и Стрелча.
Той бе далновиден мениджър и вдъхновяващ лидер, който беше начело на „Асарел-Медет“АД от 1986 год. Носител е на най-високото държавно отличие - орден „Стара Планина", първа степен, и на приза „Мениджър на годината` 2009“.
Дарител за реализацията на многобройни значими проекти и благотворителни каузи в общината и страната. Меценат на културата, многократно удостояван с наградата „Златен век“ от Министерството на културата.
През 1999 г. проф. д-р Лъчезар Цоцорков става изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Асарел-Медет“ АД, а от юли 2014 г. председател на Надзорния съвет на дружеството. Под негово ръководство „Асарел-Медет“ успешно се преструктурира и модернизира, прилагайки най-добрите европейски и световни практики в технологиите, екологията и корпоративната социална отговорност.
През 1991 г. Лъчезар Цоцорков става един от учредителите на Българската минно-геоложка камара, като е преизбиран за неин председател няколко мандата.Има активно участие и принос за устойчивото развитие на минната индустрия и поставяне основите на съвременен модел на социален диалог с миньорските синдикати, допринесъл за запазване на социалния мир в трудни за страната години.
От 1992 г. до 2012 г. проф. д-р Цоцорков бе член на Управителния съвет на Българска стопанска камара, а от 2012 г. участва в Консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
Член бе на Съвета на директорите на Атлантическия клуб.
Участва активно в подпомагането и развитието на читалищното дело, спорта и туризма в община Панагюрище.
Той бе един от учредителите и първи председател на Индустриален клъстер „Средногорие мед“ – Пирдоп, и на Сдружение на предприемачите – Панагюрище. 
Проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе
 действителен член на три международни академии в областта на минното дело и минералните ресурси.  


В първия ден на август почина учителката
НЕДЯЛКА КОЛАРОВА -
прекрасен човек и любим учител на десетки ученици от СУ "Нешо Бончев". 
Остана завинаги на 44. 
В социалните мрежи ученици и приятели на г-жа Коларова споделиха покрусата си. „Сякаш времето е спряло. Мрачна тишина се шири из небето. Сърцето плаче. Думите са безсилни да опишат болката… Изгубихме един велик човек. Човек, отдаден на своето призвание - да прави добро, един обичащ и обичан от всички човек и учител. ..!"
Ще я помним с лъчезарната й усмивка!

В средата на септември в Германия почина
д-р РАЙКО ЧОЧЕВ
Уважаван лекар и световноизвестен специалист по тропически и вътрешни болести, изявен общественик, дарител, пламененродолюбец. Необикновена енциклопедична личност с богата емоционална душевност.
Независимо от факта, че професионалният му път бе свързан сГермания, неговото сърце остана тук, в родния край. Д-р Чочев живееше с историята, но и с проблемите на съвременна България. Никога не изгуби връзката с родното Панагюрище. Търсеше и предлагаше решения в широк обществен план, с ангажираност и разбиране. Неговото дълбоко социално мислене и  човешка отговорност намираше израз в отношението му с хората.

В третата десетдневка на октомври почина дългогодишният самодеец и основател на Фолклорен ансамбъл "Иглика" в село Бъта и на оркестъра към него НЕНКО СТОЙКОВ СТОЙКОВСКИ.

Отдал цялата си грижа и любов към запазване на бътовското фолклорно богатство и предал с обич на своите деца и внуци, той остава в сърцата на стотиците бътовци, минали през ансамбъл "Иглика"!
Светла им памет и дълбок поклон!
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси