Следвайте ни и в социалните мрежи:

С изключително технична игра и много дисциплина днес на стадион "Лужники" в Москва, Русия, отборът на Франция победи футболния тим на Хърватия с 4:2
Силно емоционален езиково-приключенски лагер изкараха на остров Тасос в Гърция 28 ученици от Панагюрище и Стрелча.
Националният тим на Белгия победи днес  на малкия финал отбора на Англия с 2-0 и
След месец футболни изненади и обрати на 15 юли от 18 часа на стадион „Лужники” в руската столца Москва ще се играе финалният двубой.
Правителството прие изменения в нормативни актове в областта на управлението на отпадъци.
Зашеметяващи багри и емоции изпълниха днес централния площад на Панагюрище "20 април", където беше открито официално петото издание
Райна Даскалова на 70 години Райна Даскалова на 70 години СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Райна Даскалова – една силна жена на 70 години, за която дарителството е осъзнат стил на живот

Написана от  Петък, 29 Декември 2017 22:05
Още един красив епизод към филма на своите юбилейни 70 години добави на 26 декември Райна Даскалова –
една силна жена, преминала  през многобройни предизвикателства и изпитания. Една майка, отгледала и възпитала трима сина. Един успешен ръководител на фирмата за мъжки ризи „Ритон-П“ АД няколко десетилетия. Един човек, за когото милосърдието и дарителството не са само думи, а осъзната житейска философия, която има своите материализирани проявления. Последното от тях е предварително обмисленото й решение да помоли своите гости на 70-я й рожден ден, вместо подаръци и цветя, да дарят суми за благотворителни инициативи. Така и стана, макар да не липсваха цветя и подаръци.
На рождения си ден на 26 декември Райна Даскалова получи от своите гости 2 760 лева. Юбилярката обяви, че те ще бъдат дарени на 3 места: на самодейците от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ – с.Попинци, на Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ и на инициативата Българската Коледа. Част от подаръциите също ще бъдат дарени.
Животът на Райна Даскалова е като на кино - пълен с очаквани и не толкова очаквани обрати. На 26 декември 2017 г. в една от залите на хотел „Каменград“ в кратък филм гостите на рожденичката проследиха житейската й пътека дотук: училището в родното Панагюрище, университетът в Киев, голямата любов, децата, кариерата, внуците, пътешествията, мечтите…
Преди това Райна Даскалова приветства сърдечно гостите си, а после прикани всеки от тях да изтегли своето късметче с мисъл на известни личности, допринесли за културното и духовно извисяване на света.
„Да се остарява е скучно, но това е единственият начин да се живее дълго“. Този цитат на великия Джордж Бърнард Шоу изтегли на 70-я си рожден ден Райна Даскалова. От своите братовчедки тя получи следното трогателно поетично обръщение-пожелание:
"Завинаги такава си остана -
все търсиш птица, вятър или път.
Очите ти в пространството са взрени,
годините едва ли ще ги спрат.

Река ще си останеш ти до края,
река-немирница - туй знам добре!
И няма да заглъхнеш в тиха стая,
а все ще търсиш своето море."

Райна, пожелаваме ти много здраве,
да се чувстваш потребна и обичана,
да си заобиколена от позитивни хора
и да не спираш да дерзаеш!

Друг от близките на юбилярката припомни в благопожеланията си, че богат е този, който дава, а не този, който взема. Райна Даскалова е не само силна, а и богата жена. Доказа го за пореден път на 26 декември с дарителския си жест от 2 760 лева.
Богати духом са и хората, които познават отблизо Райна Даскалова, или са имали възможност да работят с нея. Получавали са ценни уроци, черпили са от опита и мъдростта й.
 


 

Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси