Следвайте ни и в социалните мрежи:

Правителството предлага промени в Закона за устройство на територията, които водят до отпадане
Зорница СЛВОВА,
Институт за пазарна икономика 

В началото на месеца Европейската централна банка публикува изследване, показващо ефекта на повишаването на минималната работна заплата
(МРЗ)
Правителството прие решение на 18 януари за утвърждаване на годишните разчети на сметката за средствата от Европейския съюз
За поколения панагюрци семейство Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви 
Грипна ваканция от 19 до 23 януари обяви Регионалният пандемичен щаб днес в област Пазарджик.
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД
                  гр. Панагюрище
НАБИРА ОФЕРТИ ЗА ИЗБОР НА НАЕМАТЕЛ
Райна Даскалова на 70 години Райна Даскалова на 70 години СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Райна Даскалова – една силна жена на 70 години, за която дарителството е осъзнат стил на живот

Написана от  Петък, 29 Декември 2017 22:05
Още един красив епизод към филма на своите юбилейни 70 години добави на 26 декември Райна Даскалова –
една силна жена, преминала  през многобройни предизвикателства и изпитания. Една майка, отгледала и възпитала трима сина. Един успешен ръководител на фирмата за мъжки ризи „Ритон-П“ АД няколко десетилетия. Един човек, за когото милосърдието и дарителството не са само думи, а осъзната житейска философия, която има своите материализирани проявления. Последното от тях е предварително обмисленото й решение да помоли своите гости на 70-я й рожден ден, вместо подаръци и цветя, да дарят суми за благотворителни инициативи. Така и стана, макар да не липсваха цветя и подаръци.
На рождения си ден на 26 декември Райна Даскалова получи от своите гости 2 760 лева. Юбилярката обяви, че те ще бъдат дарени на 3 места: на самодейците от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ – с.Попинци, на Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ и на инициативата Българската Коледа. Част от подаръциите също ще бъдат дарени.
Животът на Райна Даскалова е като на кино - пълен с очаквани и не толкова очаквани обрати. На 26 декември 2017 г. в една от залите на хотел „Каменград“ в кратък филм гостите на рожденичката проследиха житейската й пътека дотук: училището в родното Панагюрище, университетът в Киев, голямата любов, децата, кариерата, внуците, пътешествията, мечтите…
Преди това Райна Даскалова приветства сърдечно гостите си, а после прикани всеки от тях да изтегли своето късметче с мисъл на известни личности, допринесли за културното и духовно извисяване на света.
„Да се остарява е скучно, но това е единственият начин да се живее дълго“. Този цитат на великия Джордж Бърнард Шоу изтегли на 70-я си рожден ден Райна Даскалова. От своите братовчедки тя получи следното трогателно поетично обръщение-пожелание:
"Завинаги такава си остана -
все търсиш птица, вятър или път.
Очите ти в пространството са взрени,
годините едва ли ще ги спрат.

Река ще си останеш ти до края,
река-немирница - туй знам добре!
И няма да заглъхнеш в тиха стая,
а все ще търсиш своето море."

Райна, пожелаваме ти много здраве,
да се чувстваш потребна и обичана,
да си заобиколена от позитивни хора
и да не спираш да дерзаеш!

Друг от близките на юбилярката припомни в благопожеланията си, че богат е този, който дава, а не този, който взема. Райна Даскалова е не само силна, а и богата жена. Доказа го за пореден път на 26 декември с дарителския си жест от 2 760 лева.
Богати духом са и хората, които познават отблизо Райна Даскалова, или са имали възможност да работят с нея. Получавали са ценни уроци, черпили са от опита и мъдростта й.
 


 

Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси