Следвайте ни и в социалните мрежи:

Предложение за утвърждаване и дофинансиране на 13 маломерни паралелки в училищата на община Панагюрище за учебната 2018/2019 година
Първите посланици на турнира по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище Мария Йовкова и Денислав Коджабашев
Правителството прие промени в свое Постановление № 129 от 2000 г., с което се определят минималните диференцирани размери на паричните средства
Бързи производства се водят спрямо няколко нарушители на движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик.
Под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев от 5 до 23 юли в община Марица се провеждат XXIII държавни игри на спортистите от малките селища.
Днес се навършват 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев.
Църквите "Св.Въведение Богородично" /на снимка вдясно/ и "Св.Георги Победоносец" /сн. вляво/ в Панагюрище Църквите "Св.Въведение Богородично" /на снимка вдясно/ и "Св.Георги Победоносец" /сн. вляво/ в Панагюрище СНИМКИ: Архив на oshtepan.com

Паметта на св.вмчца Варвара почита Православната църква на 4 декември

Написана от  Понеделник, 04 Декември 2017 06:52
Св.вмчца Варвара е родена в края на 3 век и е живяла по времето на римския император Максимиян.
Била дъщеря на знатния езичник Диоскор.
Отличавала се е с впечатляваща красота и ревнивият ѝ баща я затворил в кула. През времето, когато е била затворена, Варвара изучавала външния свят от прозореца и имала много време да размишлява за Бога. Когато баща ѝ разрешил да излезе, за да си намери жених и да се омъжи, Варвара се запознала с християни и приела Христовата вяра. Тъй като направила това без съгласието на баща си, Варвара била предадена от него на властника и подложена на жестоки мъчения. Накрая била осъдена и обезглавена от баща си през 282 г. Била погребана от християнина Валентин.
През 6 век мощите на Света Варвара са пренесени в Константинопол. През 12 век те са преместени в Михайловския Златовърх манастир от Святополк II, а от 1930 почиват в Патриаршеската катедрала „Свети Владимир“ в Киев, Украйна.
Поверието говори, че Божието възмездие застигнало бащата на Варвара и управителя на града - двамата били поразени от мълния.
Днес имен ден имат хората с имена Варвара, Варя, Варадин.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси