Следвайте ни и в социалните мрежи:

Вместо анимацията "Малкият вампир", тази седмица киноманите ще могат да гледат премиерата на българската лента "ЛИЛИ РИБКАТА"– 2D
 
Правителството прие промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, свързани с живака.
Информационно събитие, посветено на Световния ден за борба с туберкулозата, се проведе на 22 март в РЗИ - Пазарджик, 
Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация започна на 21 март, съобщиха от правителствената пресслужба.
Правителството отпусна 500 000 долара, което е сумата, предвидена за плащане през 2018 г. за организиране и провеждане
Тазгодишната програма на Бончевите празниците провокира учениците с ново състезание – най-бързо редене на всеизвестното кубче на Рубик.
Църквите "Св.Въведение Богородично" /на снимка вдясно/ и "Св.Георги Победоносец" /сн. вляво/ в Панагюрище Църквите "Св.Въведение Богородично" /на снимка вдясно/ и "Св.Георги Победоносец" /сн. вляво/ в Панагюрище СНИМКИ: Архив на oshtepan.com

Паметта на св.вмчца Варвара почита Православната църква на 4 декември

Написана от  Понеделник, 04 Декември 2017 06:52
Св.вмчца Варвара е родена в края на 3 век и е живяла по времето на римския император Максимиян.
Била дъщеря на знатния езичник Диоскор.
Отличавала се е с впечатляваща красота и ревнивият ѝ баща я затворил в кула. През времето, когато е била затворена, Варвара изучавала външния свят от прозореца и имала много време да размишлява за Бога. Когато баща ѝ разрешил да излезе, за да си намери жених и да се омъжи, Варвара се запознала с християни и приела Христовата вяра. Тъй като направила това без съгласието на баща си, Варвара била предадена от него на властника и подложена на жестоки мъчения. Накрая била осъдена и обезглавена от баща си през 282 г. Била погребана от християнина Валентин.
През 6 век мощите на Света Варвара са пренесени в Константинопол. През 12 век те са преместени в Михайловския Златовърх манастир от Святополк II, а от 1930 почиват в Патриаршеската катедрала „Свети Владимир“ в Киев, Украйна.
Поверието говори, че Божието възмездие застигнало бащата на Варвара и управителя на града - двамата били поразени от мълния.
Днес имен ден имат хората с имена Варвара, Варя, Варадин.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси