Следвайте ни и в социалните мрежи:

Около 70 хандбалистки, родители и приятели присъстваха на коледния турнир по хандбал днес в зала „Арена Асарел“.
Когато стане дума за Бог, винаги има разнопосочни мнения, защото и Вярата е божи дар. А и различните хора вярват в различни  неща. Ето една от притчите за вярата.

"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД
                      www.asarel.com
Минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет”АД е първата, най-голяма и водеща българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди.
Днес в 10.00 часа в центъра на Панагюрище ще бъде открит първият благотворителен базар
Днес в панагюрската зала "Арена Асарел" има два турнира, които ще започнат преди обяд.
Днес в Актовата зала на ОУ „Проф.Марин Дринов“ имаше коледно тържество за сираци и полусираци, 
Панагюрската църква "Св.Въведение Богородично" Панагюрската църква "Св.Въведение Богородично"

Ден на християнската младеж и християнското семейство е

Написана от  Вторник, 21 Ноември 2017 00:28
 Православните християни отбелязват днес Въведение Богородично, панагюрската църква "Св.Въведение Богородично"има храмов празник и става на 199 години.
На този ден, според Светото писание, тригодишната Мария е заведена от родителите си Йоаким и Анна в Йерусалимския храм, за да служи на Бога. Така родителите й изпълнили обещанието, което дали пред Твореца, преди тя да се роди. Двамата били от рода на цар Давид, достигнали до дълбока старост, но нямали деца. Йоаким и Анна не губели надежда и продължавали да се молят на Бога да им дари дете. Веднъж, докато се молела, на Анна й се явил ангел Господен и възвестил, че Бог е чул молитвите й. Ангелът предсказал раждането на дете. Праведните Йоаким и Мария обещали да посветят чедото си на Бога. Думите на ангела се изпълнили - родила им се дъщеря, която двамата нарекли Мария. На еврейски името означава господарка.
Когато на 3 години я завели в храма, свещеник Захария я благословил и въвел в Светая святих, където влизали само първосвещениците. Той направил това по откровение свише, защото Святият Дух му известил, че тя не е обикновена девойка. Мария била призвана да стане майка на Сина Божий.
Въвеждането на тригодишното момиче в храма е паметно събитие и се почита от православната църква и като Ден на християнското семейство и християнската младеж.
В Константинополската църква той е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква от папа Григорий XI през 1374 година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 


 


 

 

Абониране

Въпроси