Следвайте ни и в социалните мрежи:

Вместо анимацията "Малкият вампир", тази седмица киноманите ще могат да гледат премиерата на българската лента "ЛИЛИ РИБКАТА"– 2D
 
Правителството прие промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, свързани с живака.
Информационно събитие, посветено на Световния ден за борба с туберкулозата, се проведе на 22 март в РЗИ - Пазарджик, 
Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация започна на 21 март, съобщиха от правителствената пресслужба.
Правителството отпусна 500 000 долара, което е сумата, предвидена за плащане през 2018 г. за организиране и провеждане
Тазгодишната програма на Бончевите празниците провокира учениците с ново състезание – най-бързо редене на всеизвестното кубче на Рубик.
Панагюрската църква "Св.Въведение Богородично" Панагюрската църква "Св.Въведение Богородично"

Ден на християнската младеж и християнското семейство е

Написана от  Вторник, 21 Ноември 2017 00:28
 Православните християни отбелязват днес Въведение Богородично, панагюрската църква "Св.Въведение Богородично"има храмов празник и става на 199 години.
На този ден, според Светото писание, тригодишната Мария е заведена от родителите си Йоаким и Анна в Йерусалимския храм, за да служи на Бога. Така родителите й изпълнили обещанието, което дали пред Твореца, преди тя да се роди. Двамата били от рода на цар Давид, достигнали до дълбока старост, но нямали деца. Йоаким и Анна не губели надежда и продължавали да се молят на Бога да им дари дете. Веднъж, докато се молела, на Анна й се явил ангел Господен и възвестил, че Бог е чул молитвите й. Ангелът предсказал раждането на дете. Праведните Йоаким и Мария обещали да посветят чедото си на Бога. Думите на ангела се изпълнили - родила им се дъщеря, която двамата нарекли Мария. На еврейски името означава господарка.
Когато на 3 години я завели в храма, свещеник Захария я благословил и въвел в Светая святих, където влизали само първосвещениците. Той направил това по откровение свише, защото Святият Дух му известил, че тя не е обикновена девойка. Мария била призвана да стане майка на Сина Божий.
Въвеждането на тригодишното момиче в храма е паметно събитие и се почита от православната църква и като Ден на християнското семейство и християнската младеж.
В Константинополската църква той е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква от папа Григорий XI през 1374 година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси