Следвайте ни и в социалните мрежи:

Предложение за утвърждаване и дофинансиране на 13 маломерни паралелки в училищата на община Панагюрище за учебната 2018/2019 година
Първите посланици на турнира по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище Мария Йовкова и Денислав Коджабашев
Правителството прие промени в свое Постановление № 129 от 2000 г., с което се определят минималните диференцирани размери на паричните средства
Бързи производства се водят спрямо няколко нарушители на движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик.
Под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев от 5 до 23 юли в община Марица се провеждат XXIII държавни игри на спортистите от малките селища.
Днес се навършват 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев.
Панагюрската църква "Св.Въведение Богородично" Панагюрската църква "Св.Въведение Богородично"

Ден на християнската младеж и християнското семейство е

Написана от  Вторник, 21 Ноември 2017 00:28
 Православните християни отбелязват днес Въведение Богородично, панагюрската църква "Св.Въведение Богородично"има храмов празник и става на 199 години.
На този ден, според Светото писание, тригодишната Мария е заведена от родителите си Йоаким и Анна в Йерусалимския храм, за да служи на Бога. Така родителите й изпълнили обещанието, което дали пред Твореца, преди тя да се роди. Двамата били от рода на цар Давид, достигнали до дълбока старост, но нямали деца. Йоаким и Анна не губели надежда и продължавали да се молят на Бога да им дари дете. Веднъж, докато се молела, на Анна й се явил ангел Господен и възвестил, че Бог е чул молитвите й. Ангелът предсказал раждането на дете. Праведните Йоаким и Мария обещали да посветят чедото си на Бога. Думите на ангела се изпълнили - родила им се дъщеря, която двамата нарекли Мария. На еврейски името означава господарка.
Когато на 3 години я завели в храма, свещеник Захария я благословил и въвел в Светая святих, където влизали само първосвещениците. Той направил това по откровение свише, защото Святият Дух му известил, че тя не е обикновена девойка. Мария била призвана да стане майка на Сина Божий.
Въвеждането на тригодишното момиче в храма е паметно събитие и се почита от православната църква и като Ден на християнското семейство и християнската младеж.
В Константинополската църква той е въведен през седми век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква от папа Григорий XI през 1374 година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси