Следвайте ни и в социалните мрежи:

IСъс създаването на човека се появява и злото. И започва борбата между двата свята - на доброто и на злото. Често пъти, правейки добро, човек е с очакването за благодарност. И, когато не я получи, се разочарова. Една жена всеки ден пекла питка за членовете на семейството си и една допълнителна питка за някой гладен минувач.
Както oshtepan.com съобщи, и тази седмица в кино "Модерен театър" киноманите ще имат възможност да гледат
"АСАРЕЛ-МЕДЕТ" АД
www.asarel.com
Минно-обогатителен комплекс „Асарел-Медет”АД е първата, най-голяма и водеща българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди.
На 16-ти декември в спортен център Сиконко в София се проведе отворен турнир по кик бокс за купата на ИККЕН.
Изложба живопис на д-р Станислав Бадаланов бе открита в Исторически музей-Панагюрище на 15 декември. Тя съдържа 46 творби, утвърждаващи красотата на живота
Тази вечер във финалното предаване на третия сезон на риалити предаването "ФЕРМАТА" един от водещите - Андрей Арнаудов,
Кръстьо Тютюнджиев Кръстьо Тютюнджиев oshtepan.com

Треньорът на XX век Кръстьо Тютюнджиев навърши 87 години

Написана от  Четвъртък, 20 Юли 2017 12:02
Който не познава Кръстьо Тютюнджиев - живата легенда в леката атлетика на община Панагюрище, трудно би повярвал,
че днес – 20 юли, той навършва 87 години. И повече от 60 години е по стадионите.
Завършва  висшето си образование в Националната спортна академия и от 1954 г. слага началото на треньорската кариера в Панагюрище като организатор по лека атлетика в едно от панагюрските предприятия. Три години по-късно на областно ниво забелязват успехите, които постигат тренирани от него работници и ученици, и се полагат основите на Школа по лека атлетика, на която става директор. Става и учител в Панагюрската гимназия и в продължение на десетилетия създава шампиони. Сред имената са Георги Стойковски – европейски шампион и рекордьор на троен скок, Любен Талев – републикански шампион и рекордьор на скок височина, а от по-младите поколения са Велко Николов, Никола Ралчев, Йордан Павлов, Кирил Загорски…   За дейността и успехите си като учител е награждаван с орден „Кирил и Методий”, първа степен.
Друго признание за труда му е призът „Треньор на 20-и век на Панагюрище”, връчен му на тържествена церемония в началото на новото хилядолетие.
И днес Кръстьо Тютюнджиев рядко пропуска ден, в който да не отиде до стадион „Орчо Войвода”, където оказва активна помощ в тренировките на състезателите на клуба по лека атлетика „Борис Мулешков”. На стадион „Орчо Войвода“  беше и по време на тазгодишния международен лекоатлетически турнир „Борис Мулешков“.
Да му даде Бог да е здрав и все така активен години напред!
 
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 


 


 

 

Нови коментари

Абониране

Въпроси