Следвайте ни и в социалните мрежи:

Вместо анимацията "Малкият вампир", тази седмица киноманите ще могат да гледат премиерата на българската лента "ЛИЛИ РИБКАТА"– 2D
 
Правителството прие промени в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, свързани с живака.
Информационно събитие, посветено на Световния ден за борба с туберкулозата, се проведе на 22 март в РЗИ - Пазарджик, 
Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация започна на 21 март, съобщиха от правителствената пресслужба.
Правителството отпусна 500 000 долара, което е сумата, предвидена за плащане през 2018 г. за организиране и провеждане
Тазгодишната програма на Бончевите празниците провокира учениците с ново състезание – най-бързо редене на всеизвестното кубче на Рубик.
Кръстьо Тютюнджиев Кръстьо Тютюнджиев oshtepan.com

Треньорът на XX век Кръстьо Тютюнджиев навърши 87 години

Написана от  Четвъртък, 20 Юли 2017 12:02
Който не познава Кръстьо Тютюнджиев - живата легенда в леката атлетика на община Панагюрище, трудно би повярвал,
че днес – 20 юли, той навършва 87 години. И повече от 60 години е по стадионите.
Завършва  висшето си образование в Националната спортна академия и от 1954 г. слага началото на треньорската кариера в Панагюрище като организатор по лека атлетика в едно от панагюрските предприятия. Три години по-късно на областно ниво забелязват успехите, които постигат тренирани от него работници и ученици, и се полагат основите на Школа по лека атлетика, на която става директор. Става и учител в Панагюрската гимназия и в продължение на десетилетия създава шампиони. Сред имената са Георги Стойковски – европейски шампион и рекордьор на троен скок, Любен Талев – републикански шампион и рекордьор на скок височина, а от по-младите поколения са Велко Николов, Никола Ралчев, Йордан Павлов, Кирил Загорски…   За дейността и успехите си като учител е награждаван с орден „Кирил и Методий”, първа степен.
Друго признание за труда му е призът „Треньор на 20-и век на Панагюрище”, връчен му на тържествена церемония в началото на новото хилядолетие.
И днес Кръстьо Тютюнджиев рядко пропуска ден, в който да не отиде до стадион „Орчо Войвода”, където оказва активна помощ в тренировките на състезателите на клуба по лека атлетика „Борис Мулешков”. На стадион „Орчо Войвода“  беше и по време на тазгодишния международен лекоатлетически турнир „Борис Мулешков“.
Да му даде Бог да е здрав и все така активен години напред!
 
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси