Следвайте ни и в социалните мрежи:

На 21 октомври Православната църква почита Св. Иларион, наречен Велики, защото бил пример на християнско подвижничество, 
Заключителен акорд от мероприятията, посветени на 180 години от рождението на бележития учен проф. Марин Дринов, бе официалната церемония за връчване на поименната студентска стипендия на негово име.
Една от най-магнетичните фигури в историята на българското образование, наука и култура от втората половина на ХІХ в. е тази на панагюреца Марин Дринов,
На 19 октомври Българската правосавна църква празнува скромния отшелник от Рила планина,
Книга и филм „не в памет, а в чест на един вдъхновяващ лидер; на един голям българин, който обичаше своето отечество”;
Продължават активните проверки за незаконно притежаване и търговия с акцизни стоки. 

Футболистите на ОУ "20 април" показаха отлична игра в турнира на Фен клуба на ЦСКА в Панагюрище

Написана от  Вторник, 09 Октомври 2018 21:22
Две втори места спечелиха малките футболисти на ОУ „20 април“ при участието си в турнира, организиран на 6 и 7 октомври от Фенклуба на ЦСКА в Панагюрище.
 
Особено оспорван бе двубоят за класиране на първите две места в групата на 7 и 8 клас. За призовото място се състезаваха отборите на Професионалната гимназия и Априлци. Притеснени от факта, че ще играят с година по-големи момчета, футболистите на ОУ „20 април“ стартираха смутено, но още в първите минути добиха самочувствие и се превърнаха в достойни бойци за пробив в противниковата врата. През второто полувреме те реализираха два особено сполучливи гола и намалиха головата разлика до 4:3. След мача момчетата от Професионалната гимназия проявиха истински спортсменски дух и поздравиха Априлци за отличната игра с думите: „Браво на вас, спечелихме, но ни затруднихте истински“. И наистина отборът на Априлци игра с дух и характер и с воля за спечелване на всяка топка, а вратарят Стоян Петров пази вратата си с отличен усет за драматичните положения.

На трето място в групата се класира отборът на СУ ”Св. св.Кирил и Методий” – Стрелча, на четвърто - ОУ “Отец Паисий”, с.Попинци.
Отборът на Априлци бе в състав: Ангел Костов - капитан, Иво Илиев, Иван Беломачев, Габриел Калпаков, Петър Попов, Момчил Поптолев, Радиан Дюлгеров, Стоян Петров на вратата.
Във възрастова група 7-8 клас Първото място спечелиха футболистите на ПГИТМТ – Панагюрище, второ ОУ “20 април”.
С малко по-слаба игра отборът на ОУ „20 април“ в групата 5-6 клас също зае второто място, като тук много сполучлива бе изявата на вратаря Момчил Илиев, който спаси няколко почти сигурни попадения във вратата на тима.
Треньор на Априлци във футбола и преподавател по физическо възпитание е Ваня Гулекова.
Турнирът се провежда за втора поредна година и е организиран от фен клуба на ЦСКА в общината. Състезанието бе отлично организирано и тази година бе финансирано чрез спечелен проект по линия на програмата за Младежки дейности на общината.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси