Следвайте ни и в социалните мрежи:

На 21 октомври Православната църква почита Св. Иларион, наречен Велики, защото бил пример на християнско подвижничество, 
Заключителен акорд от мероприятията, посветени на 180 години от рождението на бележития учен проф. Марин Дринов, бе официалната церемония за връчване на поименната студентска стипендия на негово име.
Една от най-магнетичните фигури в историята на българското образование, наука и култура от втората половина на ХІХ в. е тази на панагюреца Марин Дринов,
На 19 октомври Българската правосавна църква празнува скромния отшелник от Рила планина,
Книга и филм „не в памет, а в чест на един вдъхновяващ лидер; на един голям българин, който обичаше своето отечество”;
Продължават активните проверки за незаконно притежаване и търговия с акцизни стоки. 
Моменти от втората среща на Калагларския род Моменти от втората среща на Калагларския род СНИМКИ: Павлина Вайсилова

В момента Калагларският род се състои от 158 човека

Написана от  Вторник, 25 Септември 2018 23:02
Усмивки, слънце и забавление съпътстваха втората среща на Калагларския род. Тя се проведе на 23 септември на поляната край хижа „Оборище”
и на нея присъстваха около 90 човека.Нейн инициатор и главен организатор бе Райна Даскалова. В кратко изложение тя представи рода, който в момента се състои от 158 души в 62 семейства. Най-често срещаното име в рода е НЕНО. Днес го носят десет човека.
По време на втората среща на Калагларския род имаше игри и изненади за малки и големи. Едни пробваха бързината си, скачайки с чували, други се включихав тегленето на въже, някои от най-малките представители на рода пяха, други се прицелваха… Най-масово бе участието при народните танци, където се развя и българският трибагреник.
Впечатляващи бяха и вкусотиите, които бяха приготвили жените от Калагларския род.
Срещата премина при отлична организация, като бе избран и организационният мотор за следващата среща на рода.
Преди да бъде дадено официалното начало на втората среща, група представители на Калагларския поднесоха цветя пред паметника на Първото Велико Народно събрание и се поклониха пред паметта на героите от Априлската епопея през 1876 г.Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси