Мажоретките на СУ"Нешо Бончев" спечелиха първо място на Международния фестивал "Морско конче"

Написана от  Петък, 06 Юли 2018 10:19
Мажоретките на СУ“Нешо Бончев“ водеха празничното шествие, с което на 28 юни в черноморския курорт Обзор бе открито шестото издание на Международния фестивал на изкуствата „Морско конче“.
Възпитаничките на хореографа Мария Бензарова за пети път участваха в конкурса и за пети път си тръгнаха с призово място, като и тази година в категорията за мажоретни танци спечелиха най-високото отличие.
Момичетата от СУ "нешо Бончев" танцуваха с най-новите си костюми, коиито за първи път показха пред публика. Костюмите са ушити по проект "Твоят час", съобщи ръководителят на бончевите мажоретки Мария Бензарова.


Една от най-големите творчески изненади за международното жури е била съвместната продукция на български народни и мажоретни танци по шопската песен "Чичовите коня" в модерен аранжимент. Идеята си Мария Бензаров е реализирала с Детско-юношеския фолклорен танцов състав "Карабунар" от с.Карабунар и представителки на мажоретния състав на СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище.


Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси