Габриела Шкодрева и останалите победители в "Родолюбие 2017" Габриела Шкодрева и останалите победители в "Родолюбие 2017" oshtepan.com

Панагюрище е в готовност за провеждането на XIV-то издание на Националния фестивал "Родолюбие"

Написана от  Неделя, 15 Април 2018 22:51
На 21 и 22 април 2018 година в Панагюрище ще се проведе XIV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“.
Заявки за участие в него са направили 356 изпълнители от 22 населени места, сред които София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Кюстендил, Велинград, Казанлък, Севлиево Карлово, Лом, Мездра, Берковица Монтана…
В конкурсната програма на „Родолюбие могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи: първа – от I до IV клас; втора - от V до VIII клас и трета - от IX до XII клас.
Получените заявки за индивидуални изпълнения са 114, от които 67 за първа възрастова група, 32 за втора и само 15 за трета.
Получените заявки за изпълнения на вокални групи са 24, като от тях 13 са за първа възрастова група, 6 за втора и 5 за трета.
Получените заявки за вокални дуети са 12, от които 4 – първа възрастова група, 5 – втора възрастова група и 3 – трета възрастова група.
Индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората песен може да бъде патриотична или забавна.
Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара /съобразно възрастта/, интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.
Победителите в конкурса получават следните награди:
- Специална награда „Живият пламък“;
- Диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група;
- Награда на Община Панагюрище;
- Награда на детското жури;
- Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище;
- Награда за сценична реализация;
- Награди на институции, фондации и фирми.


Фестивалът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за 2017/2018 година. Посветен е на 140-та годишнина от Освобождението на България и 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев.
Организатори на XIV-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие‘2018“ са Община Панагюрище и Центърът за подкрепа за личностно развитие- Панагюрище.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси