Димитър Пенчев и Община Панагюрище Димитър Пенчев и Община Панагюрище oshtepan.com

До края на март ще стане ясно кои от 13-те кандидати са одобрени за финансиране по проекта "Панагюрище - духовност и творчество в едно"

Написана от  Понеделник, 12 Март 2018 16:04
Тринадесет са кандидатите за финансиране на произведения на изкуствата по проекта „Панагюрище – духовност и творчество в едно“ 
тази година. Повечето от творците, които търсят финансова подкрепа от общинския бюджет, ще издават книги с художествена литература. Това са:
Дидка Гемиджиева за осмата книжка на сборника с разкази за деца „Здравей, хлапе!“; Пенко Керемидчиев за „Песента на щурчето“; Асен Дипчев за„Вода и кръв“; Евелина Кованджийска за „И ако слънцето не заспи“; Нонка Чардакова за „Детска радост“; Нено Стойковски за „Проблеми с тикви малки и големи“; Делчо Гороламов за „Славни предци“; Димитър Пенчев за „От дузпа в тъч“ и Михаил Гунчев за „Върхове и бездни“.
Стоян Радулов се надява на финансова подкрепа за историческа литература, отпечатване на ретро картички към книга - „Поздравъ отъ Панагюрище“ (том 1), Нашето Панагюрище, моите панагюрци (поредица).
Народно читалище „Пробуда-1872“, село Баня очаква финансиране за фотоизложба „С кръст и меч“, посветена на живота и делото на Заклинателя на Оборищенци Поп Груйо Бански.
Мария Терзийска е кандидатствала с предложение за филмова екранизация на театрално-танцова постановка, а Сдружение „На орището“, село Попинци, за концерт-спектакъл „15 години ПФТС „Тангра“.
Одобрените проекти ще бъдат публикувани на интернет страницата на Община Панагюрище до 31 март 2018 година.
По предварително обявените условия за финансиране по проекта могат да кандидатстват физически или юридически лица, като едно физическо лице или организация не може да кандидатства в една сесия с повече от един проект. Творбите трябва да са значими за Панагюрския край и да са свързани с неговата история, бит и култура.
Съставът на комисия от външни експерти, които да оценят предложените проекти, ще бъде определен от постоянната комисия по образование, култура младежки дейности и спорт в Общинския съвет.
Източник: сайтът на Община Панагюрище
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси