Броени дни остават до вихрения спектакъл на "Лезгинка" в Панагюрище, билети все още има

Написана от  Сряда, 29 Ноември 2017 12:48
Все още има билети за спектакъла на Държавния академичен танцов ансамбъл „Лезгинка“, който на 4 декември в зала "Арена Асарел" в Панагюрище ще разкрие красотата на Кавказ.
Уникални танцьори, израснали в кавказката република и демонстриращи по уникален начин красивото лице на Дагестан, съчетават умело традиционното изкуство и съвременната хореография. Те предават цяла палитра с емоции само с движения на тялото. Вихрените танци, наподобяващи в известна степен българските ритми заради общите ни прабългарски корени, ще се допълват с изящни оригинални носии.
"Лезгинка" представлява мултиетнически състав, в който можете да видите не само красотата на кавказкия фолклор, но и песните на 33-те националности от Дагестан и Северен Кавказ. Танцьорите показват, че въпреки многото различни националности, могат плодотворно да обединяват усилията си в конструктивни и творчески цели.
Ансамбълът, създаден преди близо 60 години, е обиколил градове на Русия, ОНД, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Алжир, Тунис, Мароко, Либия, Сирия, Йордания, Ирак, Кувейт, Франция, Англия, Турция, Белгия , Холандия, Италия, Испания, Нова Зеландия и Австралия и други страни, като е поставил рекорд - 79 спектакъла за 10 дни.
Билети можете да закупите на място, в мрежата на ИВЕНТИМ и веригата на Easypay. Едно е местата й е тотопунктът срещу Минералната баня в Панагюрище.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси