Огнян Панов и Стефан Рапонджиев /вдясно/, главен библиотекар на панагюрската библиотека Огнян Панов и Стефан Рапонджиев /вдясно/, главен библиотекар на панагюрската библиотека

Огнян Панов сключи договор с читателите в Панагюрище, представяйки дебютната си книга „Горчива мъгла“

Написана от  Петък, 06 Октомври 2017 13:46
Случката не е достатъчна, тя не прави разказа. Търся повече дълбокия смисъл на нещата.
Това е част от разбирането за писане на фотографа и журналист Огнян Панов, който гостува на 5 октомври в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ в Панагюрище. В нея бе представена дебютната му книга „Горчива мъгла“, съставена от 22 разказа. По думите на автора  в нея „няма почти нищо весело“, но пък „любовта винаги е по-силна от кръговрата на живота“. Огнян Панов каза, че е писал за нещата, които е чувствал, от които се вълнувал, и е имал крайна нужда да сподели. Той разказа как  се е обърнал за първо мнение към писателя Димитър Шумналиев, който го е окуражил, че има смисъл да пише. „Не очаквах това. Бях отишъл като на заколение. Така започнах да работя. Тази първа стъпка ме накара да упорствам и да продължа да пиша“, сподели авторът на книгата с разкази „Горчива мъгла“. За него „договорът между писател и читател е много здрав и важен“, защото единият пише, а другият дописва.

„Когато си със съмишленици, се чувстваш комфортно“, заяви фотографът изпод чийто обектив са излезли хиляди снимки, част от които на хора от етносите в България.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси